Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2023, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά στον ομώνυμο Ιερό Ναό της κοινότητος Παλαιχωρίου Μόρφου.

Προ της ενάρξεως του Πανηγυρικού Εσπερινού, ο Πανιερώτατος υποδέχθηκε το ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, το οποίο θησαυρίζεται στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού.

Εν συνεχεία, αναπέμφθηκε σύντομη δέηση ενώπιον του αγίου λειψάνου.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Πανιερώτατος  Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, πλασιούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Δημητριανό Πέτσα, τους Πρωτοπρεσβυτέρους Στέφανο Χρυσάνθου, Κωνσταντίνο Χατζηνικολάου και Διονύσιο Σαρούντα, τον Οικονόμο Νεόφυτο Πάρπα, και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και το έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, αναλύοντας τίς εξαίρετες ιδιότητές του ως ουρανού, αστραπή και νεφέλη, τον οποίο εγκωμιάζει ο ιερός υμνογράφος.

Στο τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού, ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου τίμησε τον πατέρα Νεόφυτο Πάρπα, εφημέριο του Ναού, για την πολυετή προσφορά του στην Εκκλησία και την κοινότητα.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του ιερού λειψάνου πέριξ του Ναού.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A