Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Με συναυλία Βυζαντινών χορωδιών ξεκίνησε τις πανηγυρικές της εκδηλώσεις η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής προς τιμή του προστάτη και πολιούχου της Αγίου Ηρακλειδίου, πρώτου Επισκόπου Ταμασού. Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας αφιέρωσε τη συναυλία προς τους πληγέντες αδελφούς της Θεσσαλίας.

Η συναυλία με τίτλο «Την Θεοτόκον ἐν ὕμνοις τιμῶντες μεγαλύνωμεν» πραγματοποιήθηκε χθες στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου στον περίβολο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού.

Συμμετείχαν οι χορωδίες: Musica Aeterna Byzantina, η Χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού «Ρωμανός ο Μελωδός» και η Χορωδία βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής Πολιτιστικού Κέντρου Ι. Μ. Αγίου Γεωργίου Κοντού Λάρνακος.

Παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως θα συμμετάσχει στους εορτασμούς της Θρονικής εορτής της Μητροπόλεως Ταμασού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, έξαρχος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Κύπρο, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο οποίος ευχαρίστησε τους μαέστρους και τα μέλη των τριών χορωδιών, τους αρχιερείς για την παρουσία τους ιδιαιτέρως τον Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο, ο οποίος παρά τις δυσκολίες που βιώνει η Μητροπολιτική του περιφέρεια τις τελευταίες ημέρες, εντούτοις προσήλθε να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, και όλους τους παρευρισκόμενους.

Επίσης, ανάμεσα στους εκλεκτούς προσκεκλημένους ήταν και ο εκπρόσωπος του Πρέσβεως της Ελλάδος, κ. Χαρίλαος Καβέτσος.

Την συναυλία παρουσίασε ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Ταμασού, π. Ραφαήλ Μισιαούλης

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A