Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Την Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινης κ. Ησαΐας εκόμισε από το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο τα ιερά λείψανα των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης  στον Ιερό Ναό Παναγίας Καθολικής Ψημολόφου, τα οποία  ετέθησαν για προσκύνημα στο Ναό και θα παραμείνουν μέχρι το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023.

Ακολούθως, ο Πανιερώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του όρθρου και  λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο, πλαισιούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Προκόπιο Κωνσταντίνου, τον Πρεσβύτερο Παύλο Γαϊδαρένκο και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα μηνύματα που απορρέουν από την σημερινή Ευαγγελική περικοπή. «Ο Χριστός, στο σημερινό Ευαγγελικό ανάγνωσμα ,προφητεύει το εκούσιο πάθος του, προλέγει την σταύρωσή του η οποία θα είναι το γεγονός της αναθέσεως της Αμπέλου, δηλαδή της Εκκλησίας, σε ανθρώπους που πιστεύουν στον Χριστό και δίνουν την ζωντανή μαρτυρία της Πίστεως, ακόμη και με το ίδιο τους το αίμα. Ο Οικοδεσπότης της παραβολής, ο Θεός, φτιάχνει τον αμπελώνα του, δηλαδή την Εκκλησία και την εμπιστεύεται σε ανθρώπους. Όμως εκείνοι οι άνθρωποι δεν στάθηκαν αντάξιοι της εμπιστοσύνης Του, αφού, τους δούλους τους οποίους έστειλε ο Θεός, τους Προφήτες δηλαδή και τους Δικαίους της Παλαιάς Διαθήκης, άλλους έδειραν, άλλους φόνευσαν, άλλους πετροβόλησαν. Και αφού αυτό συνέβη ξανά, τότε στέλνει τον ίδιο τον Υιό, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό τον οποίο τον έβγαλαν έξω από τον αμπελώνα και τον σκότωσαν, τον σταύρωσαν».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος ανέπεμψε δέηση για τους αγνούμενους της κοινότητας και τέλεσε το μνημόσυνο των ηρωικώς πεσόντων κατοίκων της.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Έντιμος Υπουργός Αμύνης, κ. Μιχάλης Γιωργάλλας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, εψάλλη ο Εθνικός Ύμνος.

Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος τέλεσε τρισάγιο στο προαύλιο του Ναού ενώπιον του μνημείου των πεσόντων και αγνοουμένων, και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Παρόντες τόσο στη Θεία Λειτουργία όσο και ατο τρισάγιο ήταν ο βουλευτης του ΑΚΕΛ, κ. Γιώργος Λουκαΐδης, εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αστυνομίας, Υπαστυνόμος Σταύρος Σκαπούλλης, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Συνταγματάρχης Στέλιος Γεωργίου,  οι κοινοτάρχες Καμπιών, Ανάγυιας, Κάτω Δευτεράς, Επισκοπειού, Αρεδιού, Περάτων Ορεινής, εκπρόσωποι των οργανωμένων τοπικών συνόλων, οι συγγενείς  των ηρώων.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A