Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο την Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.
    Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, Θεόδωρος Στυλιανού, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Ανδρέας Ηρακλέους.
  Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο σημερινό Ευαγγελικό ανάγνωσμα τονίζοντας αυτό που ξεκαθάρισε ο Κύριος πως δεν μπορούμε να ανήκουμε ταυτόχρονα και στη ζωή της Εκκλησίας και στη ζωή του κόσμου. “Αυτό που πρέπει να επιδιώκουμε πρωτίστως είναι η κατάκτηση της Βασιλείας του Θεού και της Δικαιοσύνης Του”. “Η δικαιοσύνη του Θεού είναι η άκρα φιλανθρωπία του και η άπειρη αγάπη Του”, τόνισε ο Μητροπολίτης Ταμασού. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο παράδειγμα του σώματος που χρησιμοποίησε ο Χριστός, για τον εντός μας φωτισμό. “Όπως το φως του σώματος προέρχεται από τα μάτια, έτσι κατά τον ίδιο τρόπο ο νους είναι ο λύχνος της ψυχής, ο οποίος την φωτίζει και την καθοδηγεί ώστε να λαμβάνει τις ορθές αποφάσεις”.
   Πριν από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος απένειμε εκ μέρους της Α. Θ. Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου το οφφίκιο του Άρχοντος Υμνωδού και του Άρχοντος Μαΐστορος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας στον Πρωτοψάλτη της Μητροπόλεως Ταμασού, κ. Δημήτριο Ιεροδιακόνου, και στον Λαμπαδάριο του Ναού, κ. Αντώνιο Κουτρουπή.
  Ο Μητροπολίτης Ταμασού εξέφρασε την βαθιά του ευχαριστία και ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου διαβεβαιώνοντάς για μια ακόμη φορά πως “θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους αγώνες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για επιβίωση στο Φανάρι, για την ενότητα της Ορθοδοξίας και την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που διαχειρίζεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και της συσπείρωσης των ανθρώπων σε κοινούς στόχους και οράματα, για τη σωτηρία των ψυχών τους”. Επίσης, ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για την μεγάλη αυτή τιμή που αποδέχθηκε το αίτημα της Μητροπόλεως για την απονομή των δύο αυτών οφφικίων προς τον Πρωτοψάλτη και Λαμπαδάριο του Μητροπολιτικού Ναού.
   Στην αντιφώνησή τους οι δύο νεοχειροθετηθέντες, σθεναρά συγκινημένοι ολόθερμα ευχαρίστησαν τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη για την ευλογία αυτή που τους απένειμε διά του Μητροπολίτου Ταμασού, τον Πανιερώτατο κ. Ησαΐα για την αγάπη, την στήριξη και συνεργασία στον τομέα της ψαλτικής, και διαβεβαίωσαν τον Παναγιώτατο πως θα προσπαθήσουν να φανούν αντάξιοι της μεγάλης αυτής τιμής που έλαβαν σήμερα από την Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A