Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 4 Ιουνίου 2023, η Κυριακή της Πεντηκοστής στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας,  πλαισιούμενος από τους ιερείς του Ιερού Ναού, τον Πρωτοπρεσβύτερο Κυπριανό Παπαδόπουλο και τον Οικονόμο Θεόφιλο Αλχούρι, και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε, κατόπιν αδείας του Πανιερωτάτου, ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Ταμασού, π. Ραφαήλ Μισιαούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ημέρα της Πεντηκοστής, σύμφωνα με το αποστολικο ανάγνωσμα της εορτής.

Σε άλλο σημείο, πρόσθεσε «στο Σύμβολο της πίστεως, ομολογούμε, ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού είναι η Μία, Αγία, Καθολική καί Αποστολική Εκκλησία. Είναι Μία γιατί Ένας είναι ο Χριστός. Είναι Αγία γιατί η κεφαλή της, ο Χριστός είναι στην απόλυτη ἔννοια Άγιος και γιατί η Εκκλησία έχει σκοπό να μεταβάλει και όλους εμάς σε Αγίους. Είναι Καθολική γιατί απευθύνεται πρός όλους και προσφέρει τη σωτηρία σε όλους. Και τέλος είναι Αποστολική, διότι στηρίζεται πάνω στους Αγίους Αποστόλους, τους αψευδείς και αυτόπτες μάρτυρες και υπηρέτες του Θεού Λόγου».

Κλείνοντας, τόνισε «Σ΄ αυτή την ύψιστη τιμή που μας έκανε και μας κάνει ο Τριαδικός Θεός, θα πρέπει να ανταποκρινόμαστε, ώστε να βιώνουμε τα χαρίσματα τού Παναγίου Πνεύματος. Τότε και μόνο  θα μπορούμε επάξια και ουσιαστικά να γιορτάζουμε την γιορτή τού Παναγίου Πνεύματος και της Αγίας Τριάδος».

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A