Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας το Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023, χαιρέτησε την εκδήλωση του Συνδέσμου Ρευματοπαθών Κύπρου (ΣύρεΚ, που έλαβε χώρα στο Συνοδικό της Μητροπόλεως Ταμασού στο Επισκοπειό.

Ο Πανιερώτατος συνεχάρη τους διοργανωτές και διαβεβαίωσε την συμπαράσταση και συνεργασία της Μητροπόλεως Ταμασού με τον Σύνδεσμο.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν, επίσης,   η εκπρόσωπος της Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κας Αθηνάς Μιχαηλίδου, ιατρός- ρευματολόγος και η κα Αθανασία Παπά, συγγραφέας και άτομο με ρευματοπάθεια, η οποία εξιστόρησε την δική της προσωπική μαρτυρία και παρουσίασε το παραμύθι που συνέγραψε και αναφέρεται στις ρευματοπάθειες.

Ακολούθως, τα παιδιά του ποδηλατικού ομίλου της Μητροπόλεως «Άγιος Μνάσων» πραγματοποίησαν ποδηλατοδρομία αφιερωμένη  στα παιδιά με ρευματικές παθήσεις.

*****************************

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Α.Π. ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΑΜΑΣΟΎ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ κ. ΗΣΑΪΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

Χαιρετίζω με ιδιαίτερη αγάπη την εκδήλωση που διοργανώνει ο «Παγκύπριος Σύνδεσμος Νεανικών και Ρευματικών Παθήσεων», ο οποίος προωθεί τις θέσεις και την επίλυση των προβλημάτων των
ατόμων που πάσχουν από την νόσο αυτή. Σας δίνω τα συγχαρητήριά μου, γιατί συλλογικά προσπαθείτε να βελτιώνετε την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας, που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.
Γνωρίζουμε ότι οι ρευματικές παθήσεις για τους νέους είναι σπάνιο φαινόμενο, αλλά θέλουμε να βοηθούμε τους νέους μας που αντιμετωπίζουν αυτή την πάθηση.
Από την Καινή Διαθήκη γνωρίζουμε ότι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός αντιμετώπισε πολλά περιστατικά ανθρώπινων ασθενειών και πόνου. Έδειξε δε μεγάλη αγάπη και θεράπευε πάρα πολλές ασθένειες, απαλύνοντας τον ανθρώπινο πόνο. Περισσότερο όμως στάθηκε ο Κύριός μας στον ψυχικό πόνο των ανθρώπων, δίνοντας ελπίδα, χαρά και γαλήνη στις πονεμένες ψυχές. Το ίδιο και η Εκκλησία μας που είναι θεραπευτήριο ψυχών, με τα θεία μυστήριά της προσπαθεί να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο και να δώσει παρηγοριά και ανακούφιση στον κάθε πονεμένο άνθρωπο. Εξ άλλου ο ίδιος ο Κύριος μας είπε «Δεύτε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, καγώ αναπαύσω υμάς» (Ματθ. ια’,28). Οι πάσχοντες αδελφοί μας με τη νόσο αυτή χρειάζονται τη βοήθειά μας και εκείνοι που την παρέχουν επιτελούν ένα θεάρεστο έργο.
Η παροχή αυτής της βοήθειας είναι ένα καθήκον του κάθε πραγματικού χριστιανού. O ίδιος ο Κύριος μας δίδαξε την έμπρακτη αγάπη προς το συνάνθρωπό μας. Η αγάπη μας πρέπει να είναι ζωντανή, πηγαία και θυσιαστική, όπως του Χριστού, ο οποίος προσέφερε τον εαυτό του πάνω στο σταυρό, ως «λύτρον αντί πολλών» για τη δική μας τη σωτηρία.
Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι διάφοροι Σύνδεσμοι, για βοήθεια των συνανθρώπων μας και εκφράζουμε το θαυμασμό μας και την εκτίμησή μας προς το θεάρεστο έργο που επιτελούν.
Εκφράζουμε τη μεγάλη εκτίμησή μας προς τα μέλη της Επιτροπής του Συνδέσμου σας, επευλογούμε το μόχθο σας και ευχόμαστε ο Θεός να σας ενισχύει στο έργο σας. Παρακαλούμε όπως ο Κύριος βοηθά όλους τους πάσχοντες με τη νόσο αυτή και τους ενισχύει στον αγώνα τους, για να έχουν υπομονή και καρτερία σε αυτές τις δοκιμασίες. Ο Θεός επιτρέπει τις δοκιμασίες, για να καλλιεργήσουμε την πίστη, την καρτερία και την υπομονή μας.
Εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή την εκδήλωση, κάθε χαρά και πραγματοποίηση όλων των ευγενών στόχων και επιδιώξεών τους.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στον Σύνδεσμό σας.


Μετ΄ευχών,
ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A