Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Νέος Διευθυντής Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταµασού και Ορεινής διορίστηκε στις 05/01/2023, µε απόφαση του Πανιερωτάτου Ποιµενάρχου, Ταµασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιµανδρίτης Νεκτάριος Γεωργίου Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, εις αντικατάσταση του πρωτοπρεσβυτέρου Κυριάκου Κασπαρή ο οποίος διετέλεσε ιδιαίτερος από την ανασύσταση της Μητροπόλεως μέχρι της σήμερον.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Νεκτάριος (κατά κόσμον Ιωάννης) Γεωργίου, γεννήθηκε στην πόλη της Λάρνακας στη Κύπρο και τυγχανει διπλής ιθαγένειας Κυπριακής και Ελληνικής.

Φοίτησε την Ιερατική Σχολή «Απόστολος Βαρνάβας», στη Λευκωσία.

Στις 6 Μαΐου 2007, χειροτονήθηκε Διάκονος, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Αυγόρου, στις 9 Νοεμβρίου 2013, χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος στον Ι. Ν. Αγίου Θεράποντος Λυθροδόντα.

Την 1 Μαρτίου 2014, στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος Λυθροδόντα, έλαβε το οφφίκιο του Αρχιµανδρίτου και Πνευματικού, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινης κ. Ησαΐα.

Στις 19 Ιουλίου 2020, διορίστηκε Προεστώς της μοναστικής αδελφότητος  της υπό ίδρυση Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ Φτερικουδίου, από τον Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα.

Το έτος 2021, διορίστηκε μέλος του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινης.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, εκάρη Μεγαλόσχημος Μοναχός, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα.

Στις 26 Ιουλίου 2022, έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικόυ Θρόνου, από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Την 1 Νοεμβρίου 2022, εξελέγη παμψηφεί πρώτος Καθηγούμενος της νεοπαγούς Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ Φτερικουδίου και ενθρονίστηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2022, από τον Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα.

Στις 5 Ιανουαρίου 2023, διορίστηκε διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Μητροπολίτου Ταμασού κ. Ησαΐου.

Τυγχάνει Πτυχιούχος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και 
και της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών:

 Του Τμήματος Θεολογίας και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου «Νεάπολις» Πάφου.

Είναι υποψήφιος διδάκτωρ:

Του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, στον τομέα της Συμβουλευτικής Ποιμαντικής και

του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στον τομέα της Πατρολογίας.

Κατά το παρόν διάστημα, πραγματοποιεί σπουδές στο Συστημικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Ομιλεί την ελληνική, αγγλική και αλβανική γλώσσα.

Υπηρέτησε σε κλιμάκιο της ιεραποστολής στην Αφρική επί διετίαν πλησίον του Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε και νυν Γουινέας κ. Γεωργίου απο τον οποίο έλαβε τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης. Υπηρέτησε ως κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών επί Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου Β’.
Είναι επίσης Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ Φτερικουδίου και προϊστάµενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φτερικουδίου.


ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A