Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Το Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας συμμετείχε προσωπικά στην εθελοντική αιμοδοσία και δειγματοληψία μυελού των οστών, που έλαβε χώρα στο Συνοδικό της Μητροπόλεως Ταμασού στο Επισκοπειό. Επίσης, ακόμα μια δράση αγάπης έλαβε χώρα στο συνοδικό της Μητροπόλεως, κόψιμο μαλλιών/ πλεξούδων από τα παιδιά της Β’ Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας, προς ενίσχυση και δύναμη στα παιδιά που χάνουν τα μαλλιά τους από τη μάχη με τον καρκίνο.

Σε δήλωσή του ο Μητροπολίτης Ησαΐας σχολίασε την πυκνή προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών, κληρικών και λαϊκών, η οποία ήταν συγκινητική, καθότι αφιέρωσαν ελάχιστο χρόνο από τις ασχολίες τους και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μητροπολίτη τους .

Με τη συμμετοχή τους στην αιμοδοσία και δειγματοληψία μυελού οστέων οι χριστιανοί  δείχνουν έμπρακτα την αγάπη και τον σεβασμό τους για την ανθρώπινη ζωή. Εδώ σήμερα πάνω στο κρεβάτι του αιμοδότη και δίνοντας δείγμα για μυελό των οστών πραγματώνουμε με τον ποιο γνήσιο και αυθεντικό τρόπο το «Αγαπάτε αλλήλους».
Ο Πανιερώτατος κάλεσε όλους τους χριστιανούς της μητρόπολής του να συμμετέχουν σε παρόμοιες δραστηριότητες όπου μπορούν, και όποτε μπορούν  πραγματοποιώντας με αυτό τον τρόπο μια ύψιστη πράξη αγάπης, προσφοράς και θυσίας για το συνάνθρωπό μας.

Η αλτρουιστική αυτή δραστηριότητα έγινε με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Ταμασού και την στήριξαν το κέντρο αίματος του Υπουργείου Υγείας  το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα ενώ η  Β´ ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας κούρευε δωρεάν εθελοντες, οι οποίοι πρόσφεραν τα μαλλιά  τους σε πάσχοντες από καρκίνο συνανθρώπους μας οι οποίοι έχασαν τα δικά τους.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A