Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Όρθρου και προέστη της θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας στην κοινότητα Γαλάτας, κατόπιν αδείας και σεπτής ευλογίας του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε πρωτίστως τον Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως Μόρφου, για την άδεια τελέσεως της Θείας Λειτουργίας, τον ιερέα και την εκκλησιαστική επιτροπή για την εγκάρδια φιλοξενία. Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Ταμασού αναφέρθηκε στην ερμηνεία της ευαγγελικής περικοπής του Καλού Σαμαρείτη.  οποία αναφέρεται σε κάθε ένα από εμάς.
«Ποιος είναι ο Σαμαρείτης; Είναι ο Χριστός ο Ίδιος. Ήταν ξένος ο Χριστός προς την ανθρωπότητα. Ο Χριστός ως Θεός, προσέλαβε την ανθρώπινη φύση για να την σώσει και να την αναστήσει. Τα τραύματα τα περιποιήθηκε με λάδι και κρασί. Το λάδι και το κρασί είναι τα σωστικά μυστήρια της Εκκλησίας, το έλαιον του Βαπτίσματος, του Χρίσματος, του Ευχελαίου και ο οίνος της Θείας Λειτουργίας, της Θείας Ευχαριστίας. Το ότι ανέβασε επάνω σε δικό του ζώο και μετέφερε τον άνθρωπο, είναι η πρόσληψη της ανθρωπίνης φύσεως, που ο Χριστός ανέλαβε, «φορτώθηκε» την ανθρωπότητα για να την σώσει. Πανδοχείο είναι η Εκκλησία η οποία δέχεται τον άνθρωπο και τον περιθάλπει, είναι ιατρείο ψυχών και σωμάτων, τόπος ανανήψεως και αναρρώσεως. Όλους τους αποδέχεται και όλους τους φροντίζει. Δεν απεχθάνεται και δεν απομακρύνει κανένα».
«Υπάρχουν αρκετοί ανάμεσά μας που έχουν ανάγκη μιας ψυχοπνευματικής ανακαινίσεως μέσα στο πανδοχείο της Εκκλησίας. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, άνθρωποι πονεμένοι, κεκοπιακότες, απογοητευμένοι, θλιμμένοι, τραυματισμένοι από τα ψυχοφθόρα πάθη τους, εξουθενωμένοι από τη μανία της κακίας του κόσμου τούτου, οι οποίοι περιμένουν κάποιο συνάνθρωπο να σταθεί μπροστά στον πόνο τους, να τον συμμεριστεί και να τους παρηγορήσει με την αγάπη του. Δυστυχώς, όμως, όλοι προσπερνούν βιαστικοί. Δεν έχουν χρόνο και διάθεση», ανέφερε ο Πανιερώτατος.
Τέλος, αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο, του οποίου η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος ετέλεσε το 9ήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου, κυρού Χρυσοστόμου Β’. 

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A