Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Εψάλη σήμερα Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022, το “ύστατο χαίρε” στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Δευτέρα σε ηλικια 81 ετών.

Η εξόδιος Ακολουθία για τον Πρωθιεράρχη της Εκκλησίας της Κύπρου εψάλη στις δώδεκα το μεσημέρι από τον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, προϊσταμένου του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου πλαισιούμενος από τους Ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία ήταν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. κ. Θεόδωρος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος, εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, των χριστιανικών δογμάτων ανά το παγκόσμιο, οι θρησκευτικοί ηγέτες της Κύπρου, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Αννίτα Δημητρίου, το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, κ. Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, κ. Ιωάννης Αμανατίδης, πολιτικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι, και πλήθος κόσμου, που συνέρρευσε να αποτίσει φόρο τιμής στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

 Επικήδειους λόγους εκφώνησαν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Τοποτηρητής της Εκκλησίας της Κύπρου, Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος. 

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A