Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Την Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδρομή των αγάμων κληρικών της Μητροπόλεως Ταμασού, με επικεφαλής τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊα.

Πρώτος σταθμός ήταν η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού. Εκεί υποδέχθηκε τους πατέρες ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Προσφέθηκε κέρασμα στο συνοδικό του επισκοπείου της Μητροπόλεως.

Επόμενος σταθμός ήταν η Ιερά Μητρόπολη Πάφου. Εκεί υποδέχθηκε τους πατέρες ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος στο συνοδικό της Μητροπόλεως. Ακολούθησε επίσκεψη στο μουσείο της Μητροπόλεως Πάφου, στην Γεροσκήπου.

Επόμενος σταθμός ήταν η Ιερά Μονή του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου. Στη Μονή, υποδέχθηκε τους πατέρες ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος, Ηγούμενος της Μονής. Οι πατέρες είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν το σκήνωμα και την κάρα του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου και να ξεναγηθούν στο μουσείο της Μονής, στο οποίο φυλάσσονται εκκλησιαστικοί θησαυροί.

Στη συνέχεια, ακολούθησε γεύμα σε εστιατόριο της κοινότητας Αμαργέτης.

Επόμενος σταθμός ήταν η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσορογιατίσσης, πλησίον της κοινότητας Παναγιάς. Τους πατέρες εκεί τους υποδέχθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Παγκράτιος, Ηγούμενος της Μονής, ο οποίος τους ξενάγησε στο βυζαντινό μουσείο και στο μικρό οινοποιείο, που βρίσκονται εντός της Μονής.

Τελευταίος σταθμός της εκδρομής, ήταν η Μονή των Ιερέων (Αγία Μονή), πλησίον της Μονής Παναγίας Χρυσορογιατίσσης. Η Μονή των Ιερέων είναι κτίσμα του Αγίου Ευτυχίου και του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπίσκοπου Μύρων, και είναι μετόχι της Ιεράς Μονής Κύκκου.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με ευχάριστα συναισθήματα και οι πατέρες αποκόμισαν πνευματικές και ωφέλιμες εμπειρίες για τον πνευματικό τους αγώνα.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A