Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Το εσπέρας της Κυριακής, 11 Σεπτεμβρίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Αγίου Κουρνούτα του ασκήσαντος στο λόφο της Αχεράς, πλησίον της κοινότητας Αγροκηπιάς.
Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Πρωτοπρεσβύτεροι Μιχαήλ Ευθυμίου, Στέφανος Χρυσάνθου, Μάριος Ιωαννίδης, Μάριος Νεοφύτου, οι Οικονόμοι Σαμουήλ Κουσπογένης και Κυριακός Παπαλλής, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Ηλίας.
Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος, συνδύασε το βιο του Αγίου με το χωρίο του Ευαγγελικού αναγνώσματος της Κυριακής προ της Υψώσεως  « ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς αὐτὸν μὴ ἀπόληται, ἀλλ’ ἔχῃ ζωὴν αἰώνιον.Οὕτω γὰρ ἠγάπησεν ὁ Θεὸς τὸν κόσμον, ὥστε τὸν υἱὸν αὐτοῦ τὸν μονογενῆ ἔδωκεν, ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς αὐτὸν μὴ ἀπόληται, ἀλλ’ ἔχῃ ζωὴν αἰώνιον».

«Αυτή την αγάπη την ανιδιοτελή είχε και ο σήμερα τιμώμενος Άγιος που εορτάζουμε και πανηγυρίζουμε, ο Όσιος Κουρνούτας, ο οποίος ασκήτεψε στα βουνά της περιοχής. Προβάλλει, λοιπόν, η Εκκλησία μας τον όσιο Κουρνούτα , διότι, ο Όσιος  υπακούοντας στο λόγο του Χριστού, «ἀνέλαβε ἐπ᾽ὤμων» τόν σταυρόν του καί σταύρωσε τόν ἑαυτό του γιά τόν κόσμο. Ο εορταζόμενος  όσιος Κουρνούτας σήκωσε τον σταυρό της μοναχικής Ζωής και πολιτείας, αφιερώνοντας τη ζωή του στον Θεό και την άσκηση, αίροντας τον σταυρό της μοναχικής ζωής».

Μετά το πέρας της ακολουθίας, τελέστηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου πέριξ του ιερού παρεκκλησίου.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A