Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Το απόγευμα της Τετάρτης, 10 Αυγούστου 2022, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Δευτεράς.
Της ακολουθίας του Εσπερινού χοροστάτησε ο ευγενώς προσκληθείς του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Παγκράτιος.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωναν κληρικοί της Μητροπόλεως Ταμασού, ο Αρχιμανδρίτης Ηρακλείδιος, Προϊστάμενος του Ησυχαστηρίου Αγίου Δημητρίου Αγίας Βαρβάρας, ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως Ταμασού, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Αδάμος Αδάμου, Παναγιώτης Καϊμακλιώτης, Στέφανος Χρυσάνθου και Χαράλαμπος Νικολαΐδης, ο Οικονόμος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους,  ο Ιερομόναχος Μακάριος, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης, οι Ιεροδιάκονοι Παναγιώτης, Αρσένιος, Ραφαήλ και Ησαΐας.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο Θεοφιλέστατος κήρυξε το θείο λόγο, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ταμασού για την ευγενή του πρόσκληση.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Θεοφιλέστατος προέστη της Ιεράς λιτάνευσης της εικόνος της Παναγίας Χρυσοσπηλαιωτίσσης στον κεντρικό δρόμο της Κάτω Δευτεράς, όπου η πομπή κατέληξε στο σπήλαιο της Παναγίας. Εκεί τελέστηκε ο παρακλητικός κανόνας της Παναγίας, χοροστατούντος του Επισκόπου Αρσινόης

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A