Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Το εσπέρας της Πέμπτης, 9 Ιουνίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην κοινότητα του Μαθιάτη.

Πριν την έναρξη του Εσπερινού, ο Πανιερώτατος υποδέχθηκε στο προαύλιο χώρο του Ναού το λείψανο του Αποστόλου Βαρνάβα, το οποίο προσκόμισε εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δημητριανός Πέτσας.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Αρχιμανδρίτης Δημητριανός Πέτσας, ο Πρωτοπρεσβύτερος Αδάμος Αδάμου, οι Οικονόμοι Γεώργιος Μακρής, Ζήνων Παραδεισιώτης και Χρίστος Γεωργίου, ο Ιερομόναχος Παΐσιος Χρίστου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Στην ομιλία του, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του συνέκδημου του Αποστόλου Παύλου, Απόστολο Βαρνάβα, ο οποίος ήταν Κύπριος στην καταγωγή και αδελφός της μητρός του Ευαγγελιστού Μάρκος. Ο Μητροπολίτης Ταμασού αναφέρθηκε στα ποικίλα χαρίσματα του Αποστόλου Βαρνάβα, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στη διάδοση του χριστιανισμού και στην αρραγή βάση του θεμελίου της πρώτης Εκκλησίας. Αναφέρθηκε στη συμβολή του Αποστόλου, ώστε η Κύπρος να καταστεί Αυτοκέφαλη Εκκλησία με τα 3 γνωστά προνόμια που έδωσε ο αυτοκράτορας Ζήνωνας στον Αρχιεπίσκοπο τότε Κωνσταντίας Ανθέμιος. Τέλος, ευχήθηκε ο Πανιερώτατος να αξιωθούμε να ιερουργήσουμε ελεύθεροι από τον τουρκικό ζυγό, στον τάφο του Αποστόλου στην Αρχαία Σαλαμίνα, όπου Ηγούμενος διετέλεσε και ο πνευματικός πατήρ του Πανιερωτάτου, Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Σιόκκουρος.

Μετά την ακολουθία του Εσπερινού, τελέστηκε λιτανεία της Ιεράς εικόνος και του ιερού λειψάνου του Αποστόλου Βαρνάβα, πέριξ του Ιερού Ναού.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A