Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Το εσπέρας του Σαββάτου, 14 Μαΐου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Πανηγυρίου του θαυματουργού, στην κοινότητα Μαλούντας.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Πρωτοπρεσβύτεροι Μιχαήλ Ευθυμίου, Παναγιώτης Καϊμακλιώτης, Στέφανος Χρυσάνθου, Μάριος Νεοφύτου και Μάριος Ιωαννίδης, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Στην ομιλία του, ο Πανιερώτατος, αναφέρθηκε στον ορισμό της λέξης «Άγιος», ποιος είναι Άγιος και πως μπορεί κανείς να το κατορθώσει. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε για το βίο του Αγίου Πανηγυρίου και ανέπτυξε δύο από τις αρετές του Αγίου Πανηγυρίου, την ακτημοσύνη και την ταπείνωση, οι οποίες τον αξίωσαν να θαυματουργεί. Στο τέλος της ομιλίας ο Πανιερώτατος προέτρεψε το λαό να τον παρακαλούμε αδελφοί μου, να πρεσβεύει για τη σωτηρία των ψυχών μας. «Να τον επικαλούμαστε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, στα αδιέξοδα που βρισκόμαστε. Να ζητούμε την βοήθειά του υπέρ ειρήνης του κόσμου, να ζητούμε τη μεσιτεία του να γίνει αρωγός στην ελευθερία της ημικατεχόμενης μας πατρίδος, που εδώ και 48 ολόκληρα χρόνια ο αττίλας την καταπατεί».

Ο Πανιερώτατος δώρησε στον πατέρα Μάριο Ιωαννίδη σταυρό ευλογίας και σταυρό επιστήθιο.

Παρόντες στην ακολουθία του εσπερινού ήταν ο Διοικητής ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχης Στυλιανός Τίνανας , εκπρόσωπος από την Β΄ Ταξιαρχία στην Κλήρου, και ο κοινοτάρχης Μαλούντας.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A