Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Την Κυριακή της Τυρινής, 6 Μαρτίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στην ομώνυμη κοινότητα.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Οικονόμος Ζήνων Παρεδεισιώτης, ο Πρεσβύτερος Παναγιώτης Σταύρου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην αξία της συγγνώμης που πρέπει ο κάθε ένας να δίνει σημασία «Πόσο μεγάλη αρετή είναι η συγχώρεση! Να χωρεί ο ένας μέσα του τον άλλο. Με τη δική του Σταύρωση, ο Χριστός συγχώρεσε και έσωσε όλο το ανθρώπινο γένος, ακόμα και τους ίδιους τους σταυρωτές Του. Αυτού του είδους της συγχώρεσης μας καλεί ο Χριστός να έχουμε. Συγχώρεση παραδειγματική».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της νηστείας και στα εξωτερικά χαρακτηριστικά αυτού που νηστεύει. Επεξήγησε τι είναι η νηστεία και πως πρέπει κανείς να νηστεύει «νηστεία δεν αποτελεί ούτε αυτοπροβολή ούτε υπερηφάνεια ούτε διαφήμιση. Αποτελεί σεμνότητα, ταπείνωση και υπακοή».

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους Καλή Τεσσαρακοστή και παρότρυνε τους πιστούς να μετέχουν στις ακολουθίες που εισάγει το διάστημα αυτό η Εκκλησία μας για πνευματική ωφέλεια και ενδυνάμωση στον πνευματικό τους αγώνα.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A