Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Την Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022, το εσπέρας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου Ανθουπόλεως, με την ευκαιρία της εορτής της ανάμνησης της Αγίας Θεοσημείας, δηλαδή της θαυματουργικής διασώσεως του Αγίου Νεοφύτου κατά την πτώση αυτού από την εγκλείστρα του, όπου ασκήτευε.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Σπυρίδης, Προϊστάμενος του εν λόγω Ιερού Ναού, ο Πρωτοπρεσβύτερος Αδάμος Αδάμου, ο Πρεσβύτερος Σπυρίδων Βήττας, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην πολλαπλή και αξιόλογη δράση του Αγίου Νεοφύτου. Η Θεία Χάρις τον αξίωσε, μολονότι ήταν αναλφάβητος μέχρι το 18ο έτος της ηλικίας του, να γίνει εγκρατής της ελληνικής γλώσσας.
Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος ανέφερε ότι οι Άγιοι με τη ζωή τους δείχνουν πως ο Χριστός μπορεί να γίνει η ζωή μας, πως οι εντολές Του μπορούν να εφαρμόζονται σε κάθε εποχή, και σήμερα στη δική μας. Η Εκκλησία προβάλλει τους Αγίους για να τιμήσει τη ζωή τους, την άσκηση, τους άθλους και τον αγώνα τους, το μαρτύριο και τα θαύματά τους, αλλά κυρίως για να μας στηρίξει στον προσωπικό μας αγώνα, να μας εμπνεύσει, να μας διδάξει και να μας καλέσει να ακολουθήσουμε τα ίχνη τους και τον τρόπο ζωής τους. Μας δίνει δυνατά πρότυπα για μίμηση στη ζωή μας.

Τέλος, ο Πανιερώτατος ως επιστέγασμα της ομιλίας του ανέφερε την προτροπή του Οσίου Εφραίμ που λέει «Έχεις κοντά σου πολλούς ήλιους πνευματικούς που φωτίζουν τα μάτια σου μέρα και νύχτα. Να πορεύεσαι με το φως τους και να περπατάς στα ίχνη τους για να εισέλθεις μαζί τους στα αιώνια σκηνώματα. Τρέξε με ζήλο στα βήματά τους, για να μπορέσεις να καταφθάσεις κάποιους».

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A