Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Το Σάββατο μετά τα Φώτα, 8 Ιανουαρίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα και πάντων των εν τη ρωσική γη διαλαμψάντων Αγίων στο Επισκοπειό.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε την χειροτονία εις Διάκονο του Μοναχού Ησαΐα, αδελφού του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Δημητρίου, το οποίο ανηγέρθη πρόσφατα και βρίσκεται παρά την κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, ο Προϊστάμενος του εν λόγω Ησυχαστηρίου, Αρχιμανδρίτης Ηρακλείδιος, ο πατήρ Κυριακός, εφημέριος της Μονής Παναγίας Παντανάσσης Κοτσιάτη, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ και οι Ιεροδιάκονοι Ελπίδιος, Φιλούμενος και Αρσένιος.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος ανέφερε ότι «η ιεροσύνη είναι μυστήριο με την πιο περιεκτική σημασία του όρου. Είναι ένα μέγα συνεχές θαύμα που απεργάζεται μέσα στην Εκκλησία η φιλανθρωπία του Θεού. Αυτό αποτελεί την πίστη και την εμπειρία της Εκκλησίας. Ο άνθρωπος, το οστράκινο σκεύος, να γίνεται ο μεσίτης Θεού και ανθρώπων, ο λειτουργός των μυστηρίων, ο οικονόμος της χάριτος, ο Ποιμήν αθανάτων ψυχών, σύμφωνα με τον Μέγα Βασίλειο». Στη συνέχεια τόνισε ο Πανιερώτατος ότι «είναι απροσμέτρητο το ύψος της ιεροσύνης και απερίγραπτα μεγάλη η τιμή που γίνεται στον άνθρωπο, τον οποίο αξιώνει ο Θεός να γίνει ιερεύς Του. Και όσο εμβαθύνει στο μυστήριο της ιεροσύνης και συνειδητοποιεί το θαύμα της ιερατικής κλήσεώς του, τόσο κατανοεί και το μέγεθος της τιμής με την οποία τον τίμησε ο Θεός».

Τέλος, ο Πανιερώτατος ανέφερε στον νεοχειροτονηθέντα το εξής: «πρότυπό σου είναι ο μεγάλος Άγιος της Εκκλησίας μας, του οποίου φέρεις το όνομα, ο Όσιος Ησαΐας, ο κτήτορας της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου, ο θαυματουργός, ο οποίος αποτελεί για εσένα το μεγάλο παράδειγμα της ταπείνωσης, της προσευχής, αλλά και της αγιότητος. Την πορεία αυτού του Αγίου σε καλώ να ακολουθήσεις αυτή του ασυμβίβαστου με τα πάθη μοναχισμού, ο οποίος με την προσευχή του αγιάζεται και μέσα από την ταπείνωση του υψώνεται εις ουρανούς χάριτος και αγάπης Χριστού».

Παρέστησαν οι Ηγουμένες των Ιερών Μονών Παναγίας Παντανάσσης Κοτσιάτη, Επιφανία μοναχή, Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, Αρσενία μοναχή, μαζί με μέλη από τις αδελφότητες των εν λόγω ιερών μονών.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A