Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Τη Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 το απόγευμα ετελέσθη η κουρά νέου μοναχού στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα και πάντων των Ρώσων Αγίων στο Επισκοπειό υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Ο νέος μοναχός, ο οποίος είναι μέλος της αδελφότητος του Ιερού Μητροπολιτικού Ανδρώου Ησυχαστηρίου Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση, έλαβε το όνομα Γαβριήλ, προς τιμή του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Γαβριήλ Σιόκουρου, πνευματικού Πατρός του Μητροπολίτου Ταμασού και Καθηγουμένου της Μονής Αποστόλου Βαρνάβα στη Σαλαμίνα.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην αξία του μοναχισμού λέγοντας ότι ο μοναχισμός αποτελεί βίωση και πραγμάτωση των επαγγελιών του Κυρίου, του θαύματος της καινής ζωής «Ει τις εν Χριστώ, καινή κτίσις».
«Να λάμπεις πάντοτε ως φάρος φωτεινός, παίρνοντας ζωή και φως από τον ίδιο τον Χριστό, που είναι το φως και η αλήθεια και η ζωή. Όποιος τον ακολουθεί δεν περπατά στο σκοτάδι, αλλά έχει το φως της ζωής. Την ίδια φωτεινότητα όμως, πρέπει να εκπέμπουν και τα έργα σου, ώστε να αξιολογείται η άσκηση σου και να συνιστά πηγή έμπνευσης για όλους, κυρίως για τους προσκυνητές του Ησυχαστηρίου», τόνισε ο Πανιερώτατος.

Στην τελετή παρέστησαν ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος, ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας, ο Ιερομόναχος Πορφύριος, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ και οι Ιεροδιάκονοι Αρσένιος και Αββακούμ.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A