Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Υπογράφηκε σήμερα Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021, μνημόνιο επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, στο χώρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Το μνημόνιο υπογράφηκε εκ μέρους του Πανεπιστημίου από τον πρύτανη κ. Φίλιππο Πουγιούτα και εκ μέρους της Μητροπόλεως από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη κ. Ησαΐα.

Σε δηλώσεις του ο πρύτανης, εξέφρασε τη χαρά του γι’ αυτή την εξέλιξη, η οποία προάγει τη συνεργασία στα γνωστικά αντικείμενα της αστρονομίας, των steam και άλλων συναφών πεδίων.

Στη αντιφώνηση του ο Πανιερώτατος, ευχαρίστησε εκ μέρους του οργανισμού interstellar, «ενός επιστημονικού, ερευνητικού και πολιτιστικού θεσμού, ο οποίος θα συντονίζει τη λειτουργία του πλανηταρίου. Μέσω του interstellar ανοίγει ο δρόμος για επιστημονική συνεργασία με σειρά ερευνητικών θεσμών, ένας εκ των πολυτιμότερων είναι και το πανεπιστήμιο Λευκωσίας».

«Ο interstellar είναι ΜΚΟ και στοχεύει να γεφυρώσει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στην επιστήμη, τον ακαδημαϊκό χώρο, της κοινωνίας και της φιλοσοφίας», ανέφερε στη δήλωση του ο εκτελεστικός διευθυντής κ. Αχιλλέας Κεντώνης.

«Προσπάθεια μας είναι να φέρουμε τους νέους πιο κοντά στις επιστήμες για να αλλάξουμε τα δεδομένα στην αποδοχή των νέων τεχνολογιών», κατέληξε.

Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος ξεναγήθηκε στους χώρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και παρακολούθησε εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας, τηλεοπτικής παραγωγής και τρισδιάστατων παραγωγών.

Χαριτολογώντας ο Πρύτανης κ. Πουγιούτας απηύθυνε πρόσκληση στον Πανιερώτατο να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο,
αφού η ευρυμάθεια του σε θέματα τεχνολογιών είναι αξιοθαύμαστη.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A