Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε στον εορτάζοντα ιερό ναό Αγίων Αναργύρων στην κοινότητα των Αγίων Τριμιθιάς ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μπακόπουλος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως, ο Οικονόμος Ανδρέας Ανδρέου και ο Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Εφημέριοι του Ναού, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο βίο των Αγίων Αναργύρων, οι οποίοι θεράπευαν σωματικές και ψυχικές ασθένειες, τις οποίες δεν μπορούσαν να θεραπεύσουν οι άλλοι γιατροί, διότι εκτός από τις ιατρικές γνώσεις και τα φάρμακα διέθεταν την πίστη στον Ιησού Χριστό, όπου δια της πίστεως εθεραπεύοντο οι ασθενείς. Τοποθετούσαν τον πάσχοντα συνάνθρωπό τους πάνω από το χρήμα και το κέρδος.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι οι Άγιοι Ανάργυροι φρόντιζαν όχι μόνο για την θεραπεία του σώματος των ασθενών, αλλά κυρίως για την θεραπεία της ψυχής τους.

Τέλος, ο Πανιερώτατος ευχήθηκε οι Άγιοι Ανάργυροι να πρεσβεύουν για όλους τους πίστους.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών λειψάνων των Αγίων πέριξ του Ναού.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A