Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Το Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021, το απόγευμα, η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αιχμαλώτων Πολέμου 1974 προέβησαν στην προβολή ντοκιμαντέρ, το οποίο καταγράφει μαρτυρίες από ανθρώπους που πιάστηκαν αιχμάλωτοι την περίοδο της τουρκικής εισβολής του 1974 και αφήγηση των φρικτών βασανιστηρίων που υπέστησαν από τους Τούρκους εισβολείς.

Της προβολής του ντοκιμαντέρ, προηγήθηκε χαιρετισμός από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα. Στον χαιρετισμό του ο Πανιερώτατος ανέφερε ότι «οι άνθρωποι αυτοί έτρεξαν να υπερασπισθούν την πατρίδα σε ώρες δύσκολες και τραγικές. Πολλοί από αυτούς υπήρξαν θύματα και του εμφύλιου σπαραγμού του 1974, αφού η Χούντα και οι εγκάθετοί της στην Κύπρο, μετά το προδοτικό πραξικόπημα καταδίωξαν΄κάθε δημοκρατικό πολίτη της Κύπρου και σκόπιμα έστειλαν πολλούς έφεδρους στρατιώτες που δεν ήταν φιλικοί προς την Χούντα σε θέσεις επικίνδυνες , κοντά στον εχθρό.
Η τιμή στους ανθρώπους αυτούς πρέπει να είναι μεγάλη, γιατί αυτοί έσπευσαν με προθυμία, όταν άκουσαν το κάλεσμα της πατρίδας».

Στη συνέχεια, ακολούθησε η ομιλία του κ. Βάσου Χρίστου , Πρόεδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Αιχμαλώτων Πολέμου του 1974.

Ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντέρ.

Ανανεώθηκαν οι μνήμες, επώδυνες μεν, διδακτικές δε, για την τραγωδία της Κύπρου του 1974, για τα γεγονότα του καταστροφικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Ταξίαρχος Σάββας Έλληνας, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα ΑΚΕΛ κ. Στέφανου Στεφάνου, βουλευτής Κερύνειας κ. Χρίστος Χριστόφιας, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Αιχμαλώτων Πολέμου 1974 κ. Βάσος Χρίστου, εκ μέρους του Διοικητή της ΕΛΔΥΚ ο Υποδιοικητής, ο Κοινοτάρχης Αρεδιού, οπλίτες της ΕΛΔΥΚ και άλλοι προσκεκλημένοι.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A