Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Το εσπέρας της Παρασκευής, 29 Οκτωβρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Οσίου Θεράποντος στην κοινότητα του Λυθροδόντα.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Παρθένιος Μαχαιριώτης, Νεκτάριος Μπακόπουλος, Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεως, Νεκτάριος Γεωργίου, Ηρακλείδιος Κλεάνθους, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Αδάμος Αδάμου, Γεώργιος Μακρή, Αναστάσιος Οδυσσέως και Ανδρέας Τουλούμης, ο Οικονόμος Χρήστος Ιακώβου, ο Πρεσβύτερος Χαρικλής Πιτταράς, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης, και οι Ιεροδιάκονοι Παΐσιος Χρίστου, Ελπίδιος και Αρσένιος Αθανασίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος, εξαίροντας τον οσιακό βίο και πολιτεία του εορταζόμενου Αγίου και το πώς ο βίος του μπορεί να γίνει πρότυπο ζωής για όλους τους χριστιανούς. Ο Όσιος Θεράποντας ταύτισε την ύπαρξή του με τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, Τον οποίο όρισε ως θησαυρό της ψυχής του. «Αγαπήσατε τον Θεόν και ευρήσετε χάριν αιώνιον, μηδέν προτιμήσητε της αγάπης αυτού». Αυτός ήταν ο στόχος του Αγίου, τον οποίο τήρησε και μεταλαμπάδευε στους Χριστιανούς. Η παρουσία του Χριστού μέσα του ήταν αυτή που τον έκανε να μην υπολογίζει ούτε κόπους, ούτε θυσίες. Μόνος του ο άνθρωπος είναι αδύνατον να επιβιώσει. Όλες οι αντιξοότητες υπερβαίνονται με τον Θεό. Και αν πρέπει να κάνουμε κι εμείς κάτι για να μιμηθούμε τους αγίους μας, είναι να μιμηθούμε την πίστη και την ελπίδα τους στον Ιησού Χριστό.

Πριν το τέλος του Εσπερινού, ο Πανιερώτατος χειροθέτησε σε πνευματικό τον Εφημέριο του Ναού, Οικονόμο Χρήστο Ιακώβου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Οσίου Θεράποντος και τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου, πέριξ του πανηγυρίζοντος Ναού.

Στην ακολουθία του Εσπερινού παρέστη ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και ο Κοινοτάρχης του Λυθροδόντα κ. Λάμπρος Λάμπρου.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A