Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Την Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία, κήρυξε το θείο λόγο και τέλεσε τα μνημόσυνα των ηρωικώς αγωνισαμένων και πεσόντων υπό τους Τούρκους εισβολείς το 1974, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Συνοικισμό Ανθουπόλεως.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Ευθυμίου, προϊστάμενος του Ιερού Ναού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος ανέπεμψε δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων και μνημόσυνο για τους ηρωικώς αγωνισαμένους και πεσόντες κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο βουλευτής Ακελ Αμμοχώστου κ. Νίκος Κέττηρος.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν η Αναπληρωτής Έπαρχος κ. Λαμπρινή Γωγάκη, η Δήμαρχος Λακατάμιας κ. Φωτούλα Χατζήπαπα, εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς, η κοινοτάρχης του Συνοικισμού Ανθουπόλεως, κ. Φρόσω Αρμοστή, οι Κοινοτάρχες Επισκοπειού κ. Γιαννάκης Λουκαΐδης, Πάνω Δευτεράς κ. Ευγένιος Χατζηευτυχίου, Κάτω Δευτεράς κ. Νίκος Καλλής, η κοινοτάρχης Πάνω Δικώμου κ. Μαρία Τσιούρτου, ο κοινοτάρχης Κάτω Δικώμου κ. Κώστας Χάσικος, οι κοινοτάρχες Καμπιών κ. Ηρακλής Πίας, Καπέδων κ. Αντρέας Κιτρομηλίδης, εκπρόσωποι των κοινοτήτων Εργατών και Ψιμολόφου, εκπρόσωποι των δημοτικών σχολείων και του γυμνασίου της περιοχής, άλλοι φορείς και οργανωμένα τοπικά σύνολα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων και αγνοουμένων, το οποίο βρίσκεται εντός του Συνοικισμού Ανθουπόλεως. Το τρισάγιο τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A