Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για τον καθηγητή αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Σικάγου και Ερευνητή της NASA κ. Θανάση Οικονόμου, στο Συνοδικό της Μητροπόλεως, όπου πλησίον ανεγείρεται το υπερσύγχρονο Πλανητάριο Κύπρου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε χαιρετισμούς από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, τον Υφυπουργό Καινοτομίας κ. Μιχάλη Κόκκινο, το διευθυντή του Interstellar κ. Αχιλλέα Κεντώνη, χαιρετισμό από τον ευεργέτη κ. Ζαρενκόβ και ομιλία από τον καθηγητή Οικονόμου με θέμα «Η Κύπρος μετράει τα άστρα. Πέντε χρόνια δημιουργίας και αναπτύξεων».

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Καινοτομίας, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Μιχάλη Κόκκινο.

Στην εκδήλωση τραγούδησε η χορωδία της Μητροπόλεως «Ταμασέων Ωδές».

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν οι οργανισμοί Interstellar και Ωρίων με την ευκαιρία του εν λόγω καθηγητή στην Κύπρο, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο για να δει από κοντά την εξέλιξη των έργων του Πλανητάριου Κύπρου, του Αστεροσκοπείου Τροόδους, καθώς και του καινοτόμου έργου «Αστροτουρισμός στην Κύπρο».

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα αθλητισμού κ. Φοίβος Ζαχαριάδης.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A