Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Τη 10η Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα που ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας άγει τα ονομαστήρια του, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης του 1821.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν φορείς του Υπουργείου Παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας με την ευκαιρία εκπόνησης μαθητικού διαγωνισμού  που κήρυξε η Μητρόπολη μας, με πρωτοβουλία του Ποιμενάρχου μας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Στον εν λόγο διαγωνισμό έλαβαν μέρος όλα τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια της μητροπολιτικής μας περιφέρειας καθώς και γειτνιάζοντα σχολεία.  Το θέμα του διαγωνισμού δεν θα μπορούσε να μην ήταν άλλο από την Παλιγγενεσία του έθνους και του γένους μας.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν τα παιδιά τα οποία μέσα από τον ελεύθερο τους χρόνο εμπνεύστηκαν, ζωγράφισαν, συνέγραψαν ημερολόγια, εκθέσεις και ποιήματα.

Ο Πανιερώτατος σε χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για την ολοκλήρωση του. Επίσης έστειλε σ’ όλα τα παιδιά μήνυμα ελπίδας και αγάπης έτσι ώστε να τα ενθαρρύνει να συνεχίσουν να λαμβάνουν μέρος σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς.

Εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας εκφώνησε χαιρετισμό η κ. Ειρήνη Ροδοσθένους, πρώτη λειτουργός εκπαίδευσης.

Εκ μέρους της Μητροπόλεως ανέλαβε τον διαγωνισμό το Τμήμα Ποιμαντικής Διακονίας με συντονιστή τον Διευθυντή του τμήματος Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Θεοτόκη Φαίδωνος. Ο Διευθυντής του Τμήματος αφού ανακοίνωσε τα βραβεία του διαγωνισμού ευχαρίστησε όλους τους φορείς του Υπουργείου Παιδείας για την αγαστή συνεργασία, ευχαρίστησε τα μέλη του τμήματος, την χορωδία της Μητροπόλεως «Ταμασέων Ωδές» καθώς και την Φιλαρμονική της Μητροπόλεως για τα υπέροχα επετειακά άσματα που λάμπρυναν την εκδήλωση.  Κλείνοντας ευχαρίστησε τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και ευχήθηκε όπως ο μόνος φωτοδότης του Αληθινού Φωτός, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, να χαρίζει φώτιση σ’ όλα τα παιδιά, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν όχι μόνο στα μαθητικά τους καθήκοντα αλλά κυρίως να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν όλους τους πειρασμούς του σημερινού κόσμου.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A