Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021, εορτή του Οσίου Ησαΐου του κτήτορος της Ιεράς Μονής Κύκκου, εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα, ο Πανιερώτατος συμπαραστατούμενος από τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως, τους τοπικούς άρχοντες και τον λαό, θα υποδεχθεί  στον προαύλιο χώρο της Μητροπόλεως, την Τιμία Κάρα του Οσίου Αββακούμ του Κυπρίου και τον  Σταυρό του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου. Τα ιερά αυτά θησαυρίσματα, τα οποία φυλάσσονται στο Ιερό Μητροπολιτικό Ησυχαστήριο του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, θα μεταφερθούν στον παρακείμενο ιερό ναό του Αποστόλου Ανδρέου και πάντων των εν τη Ρωσική Γη διαλαμψάντων Αγίων, όπου και θα παραμείνουν για προσκύνημα από τους πιστούς μέχρι και το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου. Ακολούθως, μετά την υποδοχή των ιερών θησαυρισμάτων, θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του εορτάζοντος Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου. 

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, το πρωΐ, στον ίδιο ιερό ναό του Αποστόλου Ανδρέου και πάντων των Ρώσων Αγίων, θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προϊσταμένου του Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής και συλλειτουργούντων ἀλλων Αρχιερέων.

Ο εορτάζων Μητροπολίτης, θα δεχθεί τις ευχές, με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του, μετά το τέλος του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας εντός του ιερού ναού, καθώς επίσης και την Παρασκευή το απόγευμα, από τις 5.00 η ώρα μέχρι τις 7.30 στο Μέγα Συνοδικό της Μητροπόλεώς μας και επιθυμεί, όπως μη προσφερθούν προς τον ίδιο δώρα για τα ονομαστήριά του. Παρ’ όλ’ αυτά, όσοι θα επιθυμούσαν, μπορούν να δώσουν εισφορά για το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής,

6 Σεπτεμβρίου 2021.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A