Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Την Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του εν Αγίοις Πατρός ημών Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας του ιατρού, στην κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας.

Του Εσπερινού προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας συμπαραστατούμενος από τους Πανοσιολογιωτάτους Αρχιμανδρίτες Νεκτάριο Μπακόπουλο, Θεοτόκη Φαίδωνος, Ηρακλείδιο Κλεάνθους, Σωφρόνιο Βαρνακίδη, Βαρνάβα Χρυσάνθου, Δημητριανό Πέτσα, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, τον Πρωτοπρεσβύτερο Αδάμο Αδάμου, τους Οικονόμους Παύλο Σταύρου, Δημήτριο Δημητριάδη, Πρεσβύτερο Παναγιώτη Σταύρου, καθώς και τους Ιεροδιακόνους Ραφαήλ, Ελπίδιο, Φιλούμενο και Αρσένιο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο βίο του μεγάλου αυτού Αγίου του 20ου αιώνα, στα θαύματα που επιτέλεσε και επιτελεί στις ημέρες μας, αλλά και στα μαρτυρία που πέρασε σε καιρούς δύσκολους στη ζωή του. Στη συνέχεια, συνεχάρη τον Προϊστάμενο και τότε Εφημέριους του Ιερού Ναού, τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους και όλους τους εθελοντές, οι οποίοι καθημερινά αγωνίζονται, προσεύχονται και προσφέρουν για την ταχεία ανέγερση του Ναού, ο οποίος μαζί με το Ναό της Αγίας Βαρβάρας θα κοσμούν την κοινότητα.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Πανιερώτατος χειροθέτησε σε αναγνώστη τον κ. Μιχάλη, ο οποίος διακονεί στο ψαλτήρι και στον κ.
Χρίστο ανέγνωσε ευχή για εκκλησιαστική διακονία ήτοι νεωκόρος.

Στον Εσπερινό παρεβρέθηκαν η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Παντανάσσης Κοτσιάτη, Επιφανία μοναχή, με άλλες μοναχές της Μονής, εκπρόσωποι της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας, ο Δήμαρχος Τσερίου κ. Σταύρος Μιχαήλ, ο κοινοτάρχης της κοινότητος κ. Μάριος Γεωργίου, και άλλοι τοπικοί φορείς και οργανωμένα σύνολα.

Να αναφερθεί προ του Εσπερινού, έγινε η υποδοχή του λειψάνου του Αγίου Λουκά του ιατρού στην κεντρική λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου στην κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού και της υποδοχής του ιερού λειψάνου, χρέη Τελετάρχου εκτέλεσε ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A