Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα τελέστηκε την Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021, η Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, συμπαραστατούμενος από τους Πανοσιολογιώτατους Αρχιμανδρίτες Νεκτάριο Μπακόπουλο, Γενικό Αρχιερατικό, Σεραφείμ Γκαβρίκοβ, Ηρακλείδιο Κλεάνθους, Θεοτόκη Φαίδωνος, Διονύσιο Κοπτίδη, Βαρνάβα Χρυσάνθου, Δημητριανό Πέτσα, τους Πρωτοπρεσβυτέρους Ιορδάνη Ιορδάνους, Κυριάκο Κασπαρή, Χρίστο Τσιοβάνου, Αδάμο Αδάμου, τον Οικονόμο Ανδρέα Σολωμού, τον Πρεσβύτερο Νικόλαο Παρασκευόπουλο, καθώς και τους Ιεροδιακόνους Ραφαήλ Μισιαούλη, Πορφύριο Ττόουλο και Αρσένιο Αθανασίου.

Κατά τη διάρκεια του εσπερινού, ο Πανιερώτατος χειροθέτησε εις Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως τον Ιεροδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

Στην ομιλία του ο νεοχειροθετηθείς ευχαρίστησε τον Πανάγιο Θεό που τον αξίωσε να λάβει το οφφίκιο αυτό, τον Πανιερώτατο, ο οποίος τον χειροθέτησε, τους κληρικούς της ενορίας Τσερίου, την Εκκλησιαστική Επιτροπή και τον Χριστιανικό Σύνδεσμο, για την στήριξη και συμπαράσταση όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και τους παρεβρισκομένους κληρικούς και λαϊκούς.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ο Πανιερώτατος τίμησε για την πολυετή τους προσφορά προς την Εκκλησία από τη θέση του Επιτρόπου τους κυρίους Κωστάκη Γεωργίου, ο οποίος διετέλεσε για 40 έτη Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Τσεριου, Σοφόκλη Νικολάου, Σωτήριο Κκαϊλή, και τις κυρίες Μαρία Ευθυμίου και Μαρία Μίτα.

Στο τέλος του Εσπερινού έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των ιερών λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πέριξ του Ιερού Ναού.

Στον εσπερινό παρεβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άνδρος Κυπριανού, ο Διευθυντής της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας κ. Παναγιώτης Αντωνίου, ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τσερίου, Θρονικοί Επίτροποι, υποψήφιοι βουλευτές διαφόρων κομματικών παρατάξεων, οι Διευθύντριες των δύο Δημοτικών Σχολείων Τσερίου και εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A