Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Μετά της προσηκούσης εκκλησιαστικής τάξεως και λειτουργικής λαμπρότητος εορτάσθηκε ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας επί της αιρέσεως της Εικονομαχίας, που οδήγησε στην αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, σήμερα Κυριακή Α’ Νηστειών 21 Μαρτίου 2021. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Ναός του Οσίου Θεράποντος στον Λυθροδόντα.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Τουλούμης, οι Οικονόμοι π. Μόδεστος Παπαχρήστου και Χρήστος Ιακώβου, και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο γεγονός της Εικονομαχίας, το οποίο ταλάνισε την Εκκλησία πάνω από 110 χρόνια. “Οι εικόνες αλλά και όλα τα ιερά κειμήλια είναι μέσα εξαγιασμενα που μας ενισχύουν στον αγώνα μας για σωτηρία, αλλά από μόνα τους δεν αποτελούν αυτοσκοπό αλλά οδοδείκτες του μεγάλου μηνύματος και νοήματος της Ορθόδοξης πίστης”. Τόνισε δε ότι σε κανένα πνευματικό κίνημα δεν συνδυάστηκε η προσφορά νοήματος και αλήθειας στην ανθρώπινη ύπαρξη, με την ελευθερία του προσώπου, όπως και όσο στο χώρο της Ορθοδοξίας.

Πριν τη λιτάνευση των Ιερών Εικόνων τελέστηκαν οι εορτές και τα μνημόσυνα πάντων των καταγομένων κληρικών εκ του Λυθροδόντα, μεταξύ άλλων και του Μητροπολίτου Πάφου Γενναδίου (1959 – 1973).

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πέριξ του Ιερού Ναού η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων και ο Πανιερώτατος ανέγνωσε το Εισοδικόν της Ορθοδοξίας.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A