Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Με την δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021, η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων.

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Καθολικής Ψημολόφου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερο χειροτονία του Διακόνου Παύλου Γαϊδαρένκο.

Στον λόγο του προς τον νεοχειροτονηθέντα του τόνισε την αξία του θεοσύστατου μυστηρίου της Ιερωσύνης. Τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό που ένας νέος κληρικός με ρίζες Ουκρανικές και Ρωσικές ήρθε με την οικογένεια του στην Κύπρο και εγκαταστάθηκε μόνιμα με σκοπό να προσφέρει τον εαυτό του στη διακονία της Μητροπόλεως Ταμασού. Ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε τον πάτερ Προκόπιο για την πολυετή προσφορά του στην κοινότητα Ψημολόφου για 43 συναπτά έτη κα τον παρακάλεσε να στηρίζει και να ενδυναμώνει τον πάτερ Παύλο στη διακονία του, διδάσκοντάς τον με την αγαθή και πολυετή του εμπειρία στην Εκκλησία.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων.

Να αναφερθεί ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή, ο Χριστιανικός Σύνδεσμος Γυναικών της κοινότητας και το Κοινοτικό Συμβούλιο της Ψημολόφου τίμησαν τον Πρωτοπρεσβύτερο Προκόπιο Κωνσταντίνου, ο οποίος επί 43 έτη διακονεί την κοινότητα, και του πρόσφεραν εις ένδειξη ευγνωμοσύνης εικόνα της Παναγίας και επιτραχήλιο, το διακριτικό άμφιο του Πρεσβυτέρου. Στην αντιφώνηση του, ο πατήρ Προκόπιος συγκινημένος ευχαρίστησε την Εκκλησιαστική Επιτροπή, τον Χριστιανικό Σύνδεσμο και το Κοινοτικό Συμβούλιο για την αγαστή συνεργασία που είχαν τόσα χρόνια και τους ζήτησε να τον συγχωρέσουν για τυχόν λάθη που έπραξε κατά τη διάρκεια της διακονίας του.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A