Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Την Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020,το μεσημέρι, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της Μοναχής Καλλίστης, Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος στην Αγροκηπιά. Της εξοδίου Ακολουθίας χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, τον πνευματικό της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη Αγαθόνικο Κυκκώτη, και άλλους ιερείς της Μητροπόλεως Ταμασού.

Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο οποιος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον βίο της μακαριστής Γερόντισσας Καλλίστης τονίζοντας πως «ακολούθησε τον Χριστό με πίστη», ενώ επεσήμανε ότι χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν απο το μοναστήρι και χιλιάδες ανθρώπους ευεργέτησε.

Το πρωί τελέστηκε Όρθρος και θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής.
Η αείμνηστη Καλλίστη μοναχή γεννήθηκε στην ηρωοτόκο και αγιοτόκο Λύση το 1932. Το 1963 προσήλθε στην Ιερά Μονή Αγίου Ηρακλειδίου στο Πολιτικό. Το. 1970 μαζί με την συνασκήτριά της Ευνίκη μοναχή, προσήλθαν στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αχερά. Εκάρη μεγαλόσχημη μοναχή από τον αείμνηστο Αρχιμανδρίτη Ευστάθιο Παπαγεωργίου, κληρικό της Αρχιεπίσκοπης και Αρχιερατικό επίτροπο Αμμοχώστου.

Η Γερόντισσα μαθήτευσε παρά τους πόδας του συγχωριανού της Γερο-Παναή του Ιλαμιού.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A