Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
(Photo by David McNew/Getty Images)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με την ευκαιρία της της Δακτυλιοειδής Έκλειψης Ηλίου την 21η Ιουνίου 2020, το Αστεροσκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως  Ταμασού και Ορεινής θα ανοίξει  τα τηλεσκόπιά του στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Απόστολου Ανδρέα και Πάντων των Ρώσων Αγίων στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής στο Επισκοπειό, από τις 7:30 π.μ. μέχρι τις 9:30 π.μ.

Επίσης το μεσημέρι θα γίνει και η τελευταία χάραξη του ηλιακού ωρολογίου. Συγκεκριμένα θα μετρηθεί η ελάχιστη μεσημβρινή σκιά του ήλιου που συμβαίνει κατ’ έτος την 21η Ιουνίου 2020  και ώρα 12 μεσημβρινή και θα χαραχθεί  στο Ηλιακό Ωρολόγιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στο χώρο θα βρίσκεται ο Αστροφυσικός Χρύσανθος Φάκας με τον οποίο οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν και να ενημερωθούν για το φαινόμενο.    

Η Δακτυλιοειδής Έκλειψη θα είναι ορατή σε μικρή περιοχή της Αφρικής, της Ασίας ενώ σε μια μεγαλύτερη περιοχή η οποία καλύπτει την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Βόρεια Αυστραλία θα την παρατηρήσουν ως Μερική.

Στην Κύπρο (την ημέρα αυτή ο Ήλιος θα ανατείλει στις 05:31 και θα δύσει στις 20:04)  το φαινόμενο θα είναι ορατό ως Μερική Έκλειψη Ηλίου.

  • Η Έκλειψη ξεκινά στις 07:34Μέσον της Έκλειψης στις 08:28Τέλος της Έκλειψης 09:27Διάρκεια 1ω και 53λΜέγεθος της Έκλειψης 0,37Επισκότιση 0,25

Οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι απαγορεύεται η παρατήρηση του φαινομένου χωρίς τη χρήση ειδικών γυαλιών και φίλτρων.

Ο χώρος θα είναι ανοικτός για όποιον επιθυμεί να απολαύσει το φαινόμενο.

*Επίσης το Αστεροσκοπείο των Φροντιστηρίων Φάκα θα ανοίξει τα τηλεσκόπιά του στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αρσενίου στην Κυπερούντα από τις 7:30π.μ. μέχρι τις 9:30π.μ.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A