Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Η μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ περιβάλλοντός που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  1η  Σεπτεμβρίου, ημέρα την οποία η Εκκλησία μας  αφιέρωσε στην προστασία του περιβάλλοντος, δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να υποσχεθούμε  ότι το φεστιβάλ αυτό θα γίνει θεσμός και η Εκκλησία θα συνεχίσει να ενημερώνει τον κόσμο για τα καλά της Γης.

Η προσέλευση του κόσμου και η ανάγκη για ενημέρωση δίνει το μήνυμα ότι όλοι κατανοούμε ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι καταλυτικός σε ότι αφορά  τις κλιματικές αλλαγές, οι οποίες  οδηγούν στην καταστροφή και  δεν αποτελούν προειδοποίηση, αλλά γεγονός.  Έχουμε όλοι την ευθύνη να προσπαθήσουμε να σώσουμε το περιβάλλον ακόμα και την υστάτη.

Σκοπός της ημέρας αυτής που ήταν  η ενημέρωση του κόσμου για τα Οικολογικά Προβλήματα   αλλά και η προώθηση οικολογικών προϊόντων από τον παραγωγό στον καταναλωτή, επετεύχθην.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που λάβατε μέρος σας αυτό το φεστιβάλ με την παρουσία σας,  η οποία μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αλλά και τους χορευτές που με τους χορούς τους μας διασκέδασαν και μας θύμισαν πως διασκέδαζαν  οι προπάπποι και οι παππούδες μας μετά τον κάματο της ημέρας  στους αγρούς. Ευχαριστούμε τους κυρίους που με την επιμονή τους κρατούν την τέχνη της κατασκευής καλαθιών, παλουζέ, αυλών, κολοκύθων μαθαίνοντας τους νεότερους πως ήταν τότε που τα παιδιά έπαιζαν στους δρόμους , που οικοκυρές  μαζεύονταν στις αυλές, όπως τότε που ανάπνεαν καθαρό οξυγόνο και τα μάγουλα ήταν ροδοκόκκινα. Δε θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε τους επιχειρηματίες οι οποίοι με τα βιολογικά προϊόντα τους σιγά σιγά βάζουν ξανά στα σπίτια μας τροφές χωρίς φάρμακα και συντηρητικά. Τέλος ευχαριστούμε και την ΕΚΑ για την διανομή σπόρων και την ενημέρωση  του κοινού.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A