Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής σε συνεργασία με τον Δήμο Λύσης διοργάνωσε εκδήλωση με αφορμή τριάντα (30) χρόνια από την κοίμηση του Γέροντα Παναή του Ιλαμιού από την κατεχόμενη κωμόπολη της Λύσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 και μεταξύ των ωρών 7:00-8:30 μ.μ. στο προαύλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής στο Επισκοπειό. 

Η Εκδήλωση ξεκίνησε με τρισάγιο στη μνήμη του Γέροντα Παναή, το οποίο τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού, μαζί με όλους τους παρευρισκόμενους ιερείς.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Λύσης κ. Ανδρέα Καουρή και του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, τον οποίο λόγω ανειλημμένης υποχρέωσής του στο εξωτερικό, διάβασε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Κουσιάππας. Το πρόγραμμά εμπλουτίστηκε με εκκλησιαστικούς ύμνους από τη γνωστή χορωδία Σουρουλλά από τη Λύση.

Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης, αναπτύχθηκε ομιλία με θέμα: «Ένας σύγχρονος Όσιος. Τριάντα χρόνια από την κοίμηση του Γέροντα Παναή του Ιλαμιού από τη Λύση», από τον Διευθυντή του Ιδρύματος «Κεντρική Υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ταμασού» της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, Δρ Γεώργιο Κουννούσιη.

Στη συνέχεια έγινε αντιφώνησή από τον συγγραφέα Πρωτοπρεσβύτερο Ανδρέα Αγαθοκλέους και το πρόγραμμα της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με μία φωτογραφική παρουσίαση της ζωής του Γέροντα Παναή με ταυτόχρονο άκουσμα του εξάψαλμου από τον ίδιο. Στο τέλος προσφέρθηκε κεραστικό στον προθάλαμο της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ παράλληλα υπήρχε στο χώρο έκθεση μνήμης για τη Λύση.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A