Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Κυριακή των Βαΐων και οι ακολουθίες του Νυμφίου

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας την Κυριακή 21 Απριλίου 2019, λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντα στον Λυθροδόντα. 

Ο Πανιερώτατος στο κήρυγμα του εξήρε την σημασία της Μεγάλης Εβδομάδος η οποία αποτελεί την καρδιά της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία της Μ. Εβδομάδας είναι η πηγή της ζωής της Ορθοδοξίας και αν τα ζήσουμε αυτά νιώθουμε το σταυροαναστάσιμο χαρακτήρα τους. 

Ακολούθως ο Πανιερώτατος τόνισε πως αν δεν βιώσουμε την Σταύρωση του Χριστού χωρίς την Ανάστασή Του, ούτε την Ανάσταση Του χωρίς το πάθος και τον πόνο του Σταυρού μπορεί να μην κατανοήσουμε το μυστήριο της θυσίας του Χριστού. Ο Σταυρός είναι το «γλυκύ έαρ» της Εκκλησίας και η Ανάσταση είναι η λάμψη του Σταυρού. Αυτός ο συνδυασμός μας προφυλάσσει από την απελπισία, που είναι η άρνηση της Σωτηρίας μας.

Το εσπέρας ο Πανιερώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Νυμφίου στο Μετόχι της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Κύκκου στην Έγκωμη.

Το βράδυ της Μ. Δευτέρας ο Πανιερώτατος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Νυμφίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Παντανάσσης στον Κοτσιάτη.

Το βράδυ της Μ. Τρίτης ο Πανιερώτατος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι. 

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A