Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο λόγο την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο.

Ο Πανιερώτατος στο κήρυγμα του εξήρε τον βίο και την πολιτεία του Οσίου Ιωάννου του Σιναΐτου τονίζοντας την σημασία του έργου του Αγίου «η Κλίμακα».

Συγκεκριμένα ο Πανιερώτατος ανάφερε ότι στο θεόπνευστο έργο της «Κλίμακας» ο πιστός μπορεί να βρει ολόκληρο το Ευαγγέλιο και συνάμα την ιερά παράδοση εξηγημένη και αναλυμένη με τρόπο τέτοιο ώστε τα μυστικά να γίνονται κοινόχρηστα και τα απλά να παρουσιάζονται μεγαλόπρεπα. Όλη η ορθόδοξη χριστιανοσύνη ξεδίψασε από το βιβλίο αυτό.

Ο Πανιερώτατος ακολούθως με βάση την ευαγγελική περικοπή της ημέρας είπε ότι ο δαιμονισμός και η πτώση είναι το ύπουλο σαράκι που μας τρώει διότι απομακρυνθήκαμε  από την χάρη του Θεού και ότι είμαστε μακριά από την αληθινή πηγή της ζωής με αποτέλεσμα την διαστροφή, την ασχημονία, την κακότητα, το μίσος, την αντιπαλότητα, την παραποίηση, την φθορά, την καταστροφή, τον εγωκεντρισμό και την θεοποίηση των κτισμάτων.

Κλίνοντας ο Πανιερώτατος τόνισε ότι η ενάρετη ζωή είναι ο δρόμος που οδηγεί προς την δικαίωση, την θέωση, το αληθινό, το αυθεντικό και το θεϊκό. 

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A