Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής τίμησε και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα τις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955.

Στις 10 το πρωί της Δευτέρας, 1ης Απριλίου, στον περίβολο του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά, έγινε η υποδοχή του θαυματουργού εικονίσματος της Παναγίας της Χρυσοσπηλιώτισσας και στη συνέχεια τελέστηκε η Πανηγυρική Δοξολογία. 

Της Δοξολογίας προέστη, εκ μέρους του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαίου, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου εν Κύπρω, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος στην παρουσία πλειάδας Κληρικών της Μητροπόλεως.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Μιχαλάκης Λοιζίδης, πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Στην ομιλία του ο κ. Λοιζίδης τόνισε με έμφαση τα μηνύματα των δύο επετείων και πώς αυτά μπορούν να μιλήσουν στις ψυχές  των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων.

Μετά τη Δοξολογία ακολούθησε Παρέλαση στην Κεντρική Λεωφόρο, μπροστά από τις εγκαταστάσεις της Μητροπόλεως στην Πάνω Δευτερά. Τον χαιρετισμό της Παρέλασης δέχτηκε ο Μητροπολίτης Βόστρων, πλαισιωμένος από τον Έπαρχο Λευκωσίας κ. Μάριο Παναγίδη, Εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας, Δημάρχους, Κοινοτάρχες της Περιοχής, Διευθυντές Σχολείων της Μητροπολιτικής Περιφέρειας και των άλλων οργανωμένων συνόλων.

Την Παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μητροπόλεως, η οποία παιάνιζε καθ’όλη τη διάρκεια της Παρέλασης. Στη συνέχεια τέσσερεις άνδρες, ντυμένοι με κυπριακές παραδοσιακές στολές, μετέφεραν το εικόνισμα της Παναγίας και το εναπέθεσαν σε περίοπτο θέση μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Ακολούθησε  το λάβαρο της ενορίας του Αγίου Θεοδώρου Πολιτικού, ένα ιστορικό κειμήλιο, πάνω στο οποίο έδιναν τον ευγενή όρκο οι αγωνιστές κατά  τον Απελευθερωτικό αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε η παρουσία του ιερού κλήρου, οι οποίοι  παρέλασαν κρατώντας την Ελληνική και Κυπριακή σημαία. Συνάμα όμως συγκινητική ήταν και η παρέλαση επιζώντων αγωνιστών, οι όποίοι καταχειροκροτήθηκαν από το πλήθος του κόσμου, που παριστάμενοι παρακολουθούσαν τη διέλευση των διαφόρων συνόλων. 

Αμολούθησε η Παρέλαση μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων και του Λυκείου της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας καθώς και μελών των  Χριστιανικών Κινήσεων, των Συνδέσμων Γυναικών των Ενοριών μας και τέλος των σωματείων και άλλων Οργανώσεων από ολόκληρη σχεδόν την Μητροπολιτική Περιφέρεια.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A