Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη. Mια βραδιά γεμάτη κυπριακή παράδοση.

Το κοινό ξεσήκωσαν με τα παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια οι Μιχάλης Χατζημιχαήλ, Άντρη Καραντώνη, Δήμητρα Χατζημιχαήλ, Αντρέας Τσιουρής, Όλγα Ποταμίτου, ενώ ζωντάνια έδωσε και το εξαιρετικό χορευτικό συγκρότημα ΠΑΟΚ Κλήρου με τους χορούς τους.

Κατά τη διάρκεια αυτής της υπέροχης παραδοσιακής διαδρομής βραβεύτηκε ο κ. Μιχάλης Χατζημιχαήλ για την προσφορά του στο κυπριακό τραγούδι, όπως επίσης και ο κ. Νίκος Γαλήνης ο οποίος ήταν ο χορηγός αυτής της εκδήλωσης. Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, απέδωσε έπαινο για την πολυετή προσφορά του στην πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και συνάμα του παραδόθηκε ασημένιος δίσκος  με την αποτύπωση του Αγίου Ηρακλειδίου, τονίζοντας ότι άνθρωποι όπως ο κ. Χατζημιχαήλ πρέπει να επιβραβεύονται καθημερινά διότι με την επιμονή τους στην Κυπριακή λαϊκή παράδοση κρατούν αναλλοίωτη την παράδοση μας μεταλαμπαδεύοντας την στις επόμενες γενεές.

Έπαινος επίσης δόθηκε εκ μέρους του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας, από τον κ. Χρήστο Οικονόμο, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η προσφορά του κ. Χατζημιχαήλ είναι ανεκτίμητη αφού κρατά ζωντανές τις παραδόσεις και αξίες του τόπου μας.

Αξίζει  αναφερθεί ότι ο κ. Χατζημιχαήλ και οι συνεργάτες ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους οι οποίοι χόρευαν και τραγουδούσαν  μέχρι αργά το βράδυ.

 

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A