Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Φωτογραφική έκθεση «Η ΟΓΔΟΗ ΗΜΕΡΑ»

Η αποτύπωση της ομορφιάς και της οικουμενικότητας της ορθοδοξίας, και η δυναμική της στον σύγχρονο κόσμο.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, η ώρα 7:30 μ.μ., μέσα στα πλαίσια των εορτασμών για τα εκατοντάχρονα της αναστήλωσης του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας στον Αναλιόντα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο «Η ΟΓΔΟΗ ΜΕΡΑ», των γνωστών Ρώσων  επαγγελματιών φωτογράφων   «PARSUNA».

Τα εγκαίνια θα τελέσουν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας και ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.

Από το 2011 η καλλιτεχνική ομάδα εργάζεται για ένα φωτο-πρόγραμμα, με την ονομασία «Η ΟΓΔΟΗ ΗΜΕΡΑ». Οι «PARSUNA» με σύγχρονες φωτογραφικές τεχνικές μεθόδους, όπως η ρομποτική με δουλειά στο χέρι και εξειδικευμένους εξοπλισμούς, φωτογραφίζουν σφαιρικές πανοραμικές εικόνες, με γωνία θεάματος 360 μοιρών, πρόσωπα, εικόνες, τοιχογραφίες, λεπτομέρειες εσωτερικού περιβάλλοντος ναών με στόχο να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν την εικόνα της «Όγδοης ημέρας».

Συμφώνα με τα λόγια του Ιερού Χρυσοστόμου για εκείνη την ημέρα του μέλλοντος αιώνος  την «Όγδοη Ημέρα», «θα γίνει ανάσταση των νεκρών, η οποία δεν θα διακόπτεται με το θάνατο, αλλά θα μείνει αιώνια».

Το πρόγραμμα συνεργάζεται, αυτήν την περίοδο, με την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση στον Αναλιόντα θα παρουσιάσει την ενότητα των αδελφών Ορθόδοξων Εκκλησιών  και θα είναι η απαρχή μιας πιο εμπλουτισμένης έκθεσης η οποία σκοπό έχει να ταξιδέψει αρχικά σε όλους τους Δήμους της Κύπρου και στη συνέχεια να παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη διεθνής έκθεση όπου θα αποτυπώνεται η ομορφιά και η οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας, ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλεται η δυναμική της στον σύγχρονο κόσμο.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A