Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Μουσική βραδιά με τίτλο «Σεβασμός στη ζωή», αφιερωμένη στον αγώνα για απαλλαγή από τις εξαρτήσεις και μείωση των τροχαίων συγκρούσεων που πραγματοποιήθηκε ψες, στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής στο Επισκοπειό.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας εκ μέρους της Συνοδικής επιτροπής «Συνεργασίας Εκκλησίας –Αστυνομίας για την από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων της κοινωνίας», ο έντιμος υπουργός δικαιοσύνης και δημοσίας τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου και εκ μέρους του αρχηγού αστυνομίας ο αναπληρωτής αρχηγός αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης.

Στον χαιρετισμό του ο Πανιερώτατος τόνισε ότι, «η σημερινή εκδήλωση σκοπό έχει να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε όλους για το θέμα των ναρκωτικών και των τροχαίων συγκρούσεων. Πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα σε όλους τους φορείς, κρατικούς και μη, που δίνουν καθημερινά αγώνα για την πρόληψη και την καταπολέμηση των ναρκωτικών αλλά και των τροχαίων παραβάσεων που σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν στον θάνατο.

Η Συνοδική αυτή Επιτροπή, σε συνεργασία με την Αστυνομία, επιτελεί αξιόλογο έργο με σκοπό την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων της κοινωνίας και ιδιαίτερα ενάντια στα ναρκωτικά και των τροχαίων, που δυστυχώς έχουν εισβάλει για τα καλά και στην κυπριακή οικογένεια. Είναι με λύπη μας που παρατηρούμε ότι καθημερινά αυξάνεται η θνησιμότητα, κυρίως νέων ανθρώπων, από ναρκωτικά και τροχαία δυστυχήματα»

Επίσης ο Πανιερώτατος ανέφερε ότι, «όλοιέχουμε καθήκον, ως Εκκλησία και πολιτεία, να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας,  οι οποίοι χρειάζονται τη βοήθειά μας για να απεξαρτητοποιηθούν από τη μάστιγα της κοινωνίας μας, τα ναρκωτικά. Υπάρχουν διάφοροι φορείς, όπως ο ΚΕΝΘΕΑ, που επιτελούν μια σημαντική αποστολή και ευελπιστούμε σε μια αγαστή και αποδοτική συνεργασία, για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών.  

Είναι  καθήκον του κάθε χριστιανού να απλώσει χέρι βοήθειας και να στηρίξει τον δύσκολο αγώνα των πασχόντων  συνανθρώπων μας».

Τέλος ο Πανιερώτατος συνεχάρη όλους τους φορείς οι οποίοι ανέλαβαν αυτή την εκδήλωση και σας διαβεβαίωσε ότι η εκκλησία θα συνεχίσει να βοηθά όπου αυτό είναι δυνατόν. Θα συνεχίσει τις προσπάθειες δίπλα στους φορείς πρόληψης και θεραπείας, αλλά και δίπλα στους νομοθέτες που αγόγγυστα προσπαθούν να δώσουν λύσεις.

Ακολούθως ο κ. Μάριος Μελετίου με την ορχήστρα της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας Κύπρου και τους καλλίφωνους τραγουδιστές, ταξίδεψε τους παρευρισκομένους στα μονοπάτια του ελληνικού πενταγράμμου.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A