Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Το Διεθνές Ελληνο-Σλαβικό Φεστιβάλ Τεχνών «CypRus» πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον προαύλιο χώροτου ιερού ναού του ΑγίουΕνδόξουκαι Πανευφήμου Αποστόλου Ανδρέου τουΠρωτοκλήτου και πάντων των εν τη ρωσική γη διαλαμψάντων Αγίων στην κοινότητα Επισκοπειού Λευκωσίας.

Το πρόγραμμα του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών «CypRus» είναι γεμάτο με αναπαραστάσεις από τις χαρακτηριστικότερες ιστορίες, παραμύθια και μύθους της Κύπρου, Ελλάδος και της Ρωσίας. Γενικά, πρόκειται για διάλογο φιλίας, διάλογο αγάπης, διάλογο αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των λαών.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη, 1η Μαΐου 2018, μετά τη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στο ρωσικό ναό (8:00 π.μ. έως 11:00 π.μ.), τους ακροατές θα περιμένει ένα πρόγραμμα που θα αποτελείται από τους λαμπρότερους εκπροσώπους των εθνικών παραστάσεων του κυπριακού, ελληνικού, ρωσικού, λευκορωσικού και ουκρανικού πολιτισμού. Στη σκηνή θα εμφανιστούν ομάδες και σολίστες που θα είναι σε θέση να ψυχαγωγήσουν τους επισκέπτες του φεστιβάλ με πραγματικά ποιοτική τέχνη και έτσι να χαρίσουν ψυχική αρμονία, μέσα σε μια μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα.

Από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 5:00το απόγευμα ξυλοπόδαροι, ταχυδακτυλουργοί και ζογκλέρ θα εκτελούν ειδικό πρόγραμμα για παιδιά. Στους χώρους πέριξ του ναού, θα βρίσκονται εθνογραφικά περίπτερα, τα οποία θα παρουσιάζουν τη ζωή, τις γαστρονομικές και εθνικές παραδόσεις των χωρών που εκπροσωπούνται. Οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάζουν δωρεάν διάφορες παραδοσιακές κουζίνες, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ενώ θα υπάρχουν χώροι, όπου θα μπορούν να αγοράζουν και φαγητό. Όλα αυτά και πολλά άλλα θα δημιουργήσουν στους επισκέπτες μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Από τις 5:00 μέχρι και τις 6:30 το απόγευμα θα παρουσιαστεί πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι η δημοφιλής καλλιτέχνις της Ρωσίας και ηθοποιός θεάτρου και κινηματογράφου Ναταλία Βαρλέι, ο πολυβραβευμένος λαϊκός καλλιτέχνης της Ρωσίας, ηθοποιός Βλαντίμιρ Κόνκιν, μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής Ίγκορ Κορνελιούκ, ο σολίστ του διάσημου Θεάτρου Μαριίνσκιϊ Αγίας Πετρουπόλεως, Βλαντίμιρ Τσελεμπρόβσκιϊ, η γνωστή τραγουδίστρια Αγίας Πετρουπόλεως και βραβευμένη από διεθνείς διαγωνισμούς σολίστ του θεάτρου Κιλιζέ, Ξένια Στεπ, ο βραβευμένος από διεθνείς διαγωνισμούς τραγουδιστής Αγίας Πετρουπόλεως, Αλεξάντρ Αρακέλοβ, ο τραγουδιστής Αγίας Πετρουπόλεως Ντμίτριϊ Ανίσιμοβ. Επίσης, συμμετέχει ο γνωστός καλλιτέχνης  Hovig, ο οποίος συμμετείχε εκ μέρους της Κύπρου στη Eurovision 2017. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν φωνητικές και χορευτικές ομάδες από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ουκρανία.

Στις 6:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία από την παγκοσμίου φήμης ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, στην οποία θα συμμετέχουν οι αγαπημένοι μας ποιοτικοί τραγουδιστές Κώστας Μακεδόνας, Σοφία Παπάζογλου και Ρίτα Αντωνοπούλου.

 

Είσοδος ελεύθερη!

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A