Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Ενόψει της Εβδομάδας των Αγίων Παθών και της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου, η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, διοργάνωσαν Συναυλία Εκκλησιαστικής Μουσικής στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσαν τον ιερό ναό. Στην αρχή της Εκδήλωσης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο οποίος ευχαρίστησε την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού για τη συνδιοργάνωση της Εκδήλωσης αλλά και τον Ποιμενάρχη αυτής, Πανιερώτατο Μητροπολίτη κ. Αθανάσιο για την παρουσία του αλλά και για τους πνευματικούς λόγους που ανέλαβε να απευθύνει προς την Εκδήλωση. Μεταξύ άλλων, ο Πανιερώτατος ανέφερε ότι η πνευματική αυτή Εκδήλωση γίνεται με σκοπό την προετοιμασία όλων μας ώστε πνευματικά να βιώσουμε την Εβδομάδα των Αγίων Παθών.

Ακολούθησε η ομιλία του Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, ο οποίος με τον εμπνευσμένο και θεολογικά μεστό λόγο του μετέδωσε τα μηνύματα που απορρέουν από τα κοσμοσωτήρια γεγονότα των Αγίων Παθών επικεντρώνοντας την ομιλία του στις πνευματικές ωφέλειες που αποκομίζει ο χριστιανός με τη συμπόρευση του μαζί με το Χριστό προς τον  Σταυρό.

Η όλη εκδήλωση ήταν μια πνευματική πανδαισία με την παρουσίαση Εκκλησιαστικών Ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδας. Τους Ύμνους απέδωσαν με εξαίρετο τρόπο ο γνωστός Ελλαδίτης καλλιτέχνης Πέτρος Γαϊτάνος και ο βυζαντινός χορός της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού “Ρωμανός ο Μελωδός”.

Η Εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδου.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A