Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Την Παρασκευή, 23 Μαρτίου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς, όπου αυτές τις μέρες βρίσκεται προς προσκύνηση το αντίγραφο του ιερού και θαυματουργού εικονίσματος της Παναγίας της Ελεούσης του Κύκκου.

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας ο Πανιερώτατος ανέγνωσε ενώπιον του ιερού εικονίσματος την Α και Δ Στάση των Χαιρετισμών και απηύθυνε  προς το εκκλησίασμα πατρικούς λόγους αναφερόμενος στη συμβολή της Υπεραγίας Θεοτόκου για τη σωτηρία των ανθρώπων.

Στο τέλος της ακολουθίας έγινε η Υποδοχή ιερού εικονίσματος της Παναγίας, το οποίο μεταφέρθηκε από την Ουκρανία και τιμάται ως η Προστασία και η Παρηγορία των δοκιμαζομένων και ιδιαιτέρως των τραυματιών του Πολέμου.

Ο Πανιερώτατος ευχαριστώντας τους Πατέρες που ήρθαν στο νησί  μας και μετέφεραν αυτή τη ξεχωριστή ευλογία για τη Μητρόπολη μας, ευχήθηκε ώστε αυτό το εικόνισμα, το οποίο στο εξής θα βρίσκεται στην Ιερά Μητρόπολη, να είναι η Μεγάλη Παραμυθία για όσους θα καταφεύγουν και με πίστη θα την προσκυνούν εναποθέτοντας στη Χάρη της τα προβλήματα τους.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A