Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Τη Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, το πρωί, ο Πανιερώτατος  Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε  και κήρυξε τον θείο λόγο κατά τη διάρκεια του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Καλό Χωριό Ορεινής.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Εφημέριος του Ναού, Οικονόμος Λοΐζος Πολυκάρπου πλαισιούμενος από τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος  απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα επικεντρώθηκε σε ένα από τα  βασικά γεγονότα που χαρακτηρίζουν τις ιερές ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Πέμπτης: της παράδοσης του Μυστηρίου των Μυστηρίων, της Θείας Ευχαριστίας.

Ο Πανιερώτατος ομίλησε περί του νοήματος της Θείας Ευχαριστίας, την οποία παρέδωσε ο Κύριος μας κατά την τέλεση του Μυστικού Δείπνου, την αναγκαιότητα της μετοχής μας στο υπέρτατον αυτό μυστήριον και την καθαρότητα την οποία πρέπει να έχουμε, προκειμένου να γίνουμε μέτοχοι των αχράντων μυστηρίων του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Η Θεία Ευχαριστία πρέπει να γίνεται δια την σωτηρία μας και την κοινωνία μας με τον Θεό, και όχι να γίνεται εις κρίμα, ένεκα  της αμετανοησίας μας και της εμμονής μας στην αμαρτία, γιατί  αντί να ωφελήσει και να γίνει φως και ζωή, μετατρέπεται  εις πυρ καταναλίσκον, κατά τον Απόστολο Παύλο.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ