Get Adobe Flash player
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Η 11η Ιουνίου, μέρα της μνήμης του «Υιού της Παρακλήσεως», του Αποστόλου Βαρνάβα, είναι για την Εκκλησία της Κύπρου μεγάλο πανηγύρι, αφού γιορτάζει ο Προστάτης και Ιδρυτής της.

Άλλοτε, σε εποχές πριν από την βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974, η γιορτή  αυτή ετελείτο με κάθε λαμπρότητα στο σκλαβωμένο σήμερα βασιλομονάστηρο του Ιδρυτή της Κύπριδος Εκκλησίας, στη κατεχόμενη Σαλαμίνα, εκεί, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου μας.

Μια τέτοια μέρα όμως γιορτάζει και η τοπική μας Εκκλησία των Ταμασέων, αφού πριν από δέκα ακριβώς χρόνια, στις 11 Ιουνίου του 2007, άρχιζε μια καινούρια εποχή για την Ταμασό. Ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης της Ανασυσταθείσης Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Πρωτευούσης, «εν πληθούση Εκκλησία», στην παρουσία δεκάδων Αρχιερέων, αλλά και πλήθους λαού, έλαβε το βαθμό της Αρχιερωσύνης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ταμασού εν μέσω ιαχών και με αισθήματα χαράς υποδέχτηκαν τον Ποιμενάρχη τους στην ιστορική έδρα της Μητροπόλεως, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό.

Ο ενθρονιστήριος λόγος του νέου Μητροπολίτου υποσχόταν πολλά. Οι στόχοι του ευγενείς και υψηλοί.  Από την επόμενη κιόλας μέρα βρέθηκε στο πηδάλιο ως καλός τιμονιέρης με προορισμό να οδηγήσει το εμπιστευθέν εις αυτόν ποίμνιον εις νομάς σωτηρίους.

Στα χρόνια αυτά της πρώτης δεκαετίας αν ανατρέξουμε  θα ανακαλύψουμε πολλά. Νέοι ναοί και παρεκκλήσια χτίστηκαν σε αρκετές Κοινότητες, δεκάδες νέοι Κληρικοί χειροτονήθηκαν και ενέταξαν τον εαυτό τους στο έργο του αμπελώνος του Κυρίου, πολλές   δυσπραγούσες οικογένειες βρήκαν την παρηγοριά και την ενίσχυση στο οργανωμένο πια κοινωνικό και  φιλανθρωπικό έργο, πολλοί νέοι εντάχθηκαν στις πρωτοποριακές κινήσεις του Μητροπολίτου με τη συμμετοχή τους στους ποδηλατικούς ομίλους, στις θερινές κατασκηνώσεις, στη Φιλαρμονική Ορχήστρα, στις ομάδες ποδοσφαίρου.

Η αγάπη του Δεσπότη μας για τη φύση τον ώθησαν στη συγκρότηση ειδικής ομάδας με σκοπό την καλλιέργεια μιας υγιούς περιβαλλοντικής συνείδησης από τα μικρά παιδιά μέχρι και τους μεγαλύτερους Γέροντες.

Και όλα αυτά ένα δείγμα του θεοφιλούς έργου της Μητροπόλεως, κάτω από την εμπνευσμένη καθοδήγηση του πεφωτισμένου ιεράρχου της.

Όσοι βρεθήκαμε κοντά από την πρώτη στιγμή, αλλά και οι μεταγενέστεροι, δεν απομένει, παρά μόνο να νιώθουμε περήφανοι για τον Δεσπότη μας. Ένας ύμνος Δοξολογίας προς τον Τριαδικό Θεό βρίσκεται συνεχώς στα χείλη μας, αλλά και συνάμα μια βαθιά καρδιακή προσευχή προς τον Δομήτορα της Εκκλησίας Κύριο, ώστε να χαρίζη τον Ποιμένα  των Ταμασέων επί έτη πολλά εν τη Εκκλησία σώον, έντιμον και υγιά και ορθοτομούντα τον λόγο της αληθείας.

Εις πολλά έτη Δέσποτα!

 

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A