Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Οι κατασκηνώσεις για τα αγόρια των κατηχητικών μας πραγματοποιήθηκαν από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου 2016. Οι κατασκηνωτές φιλοξενήθηκαν στο χώρο της κατασκήνωσης «Μέγας Βασίλειος», στις Πλάτρες. Είναι ένας χώρος μέσα στο καταπράσινο δάσος, με όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους, την εκκλησία, γήπεδα ποδοσφαίρου και καλαθόσφαιρας, ευρύχωρους θαλάμους, σύγχρονη κουζίνα και τραπεζαρία. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε τα μέλη της αδελφότητας  Θεολόγων «Μέγας Βασίλειος», τα οποία μας παραχωρούν κάθε χρόνο τους εξαιρετικούς αυτούς χώρους.

Αρχηγός της κατασκήνωσής μας ήταν ο πρωτοσυγκελλεύων της Μητρόπολης Θεόδωρος Στυλιανού και τον βοηθούσαν ένα εκλεκτό επιτελείο, από τους αρχιμανδρίτες π. Νεκτάριο Μπακόπουλο και Θεοτόκη Φαίδωνος, τον π. Στέφανο Χρυσάνθου, καθώς και από τον κ. Αλέξανδρο Ταπάκη και Ρηγίνο Χρυσοστόμου.

Στις 26 Ιουλίου οι κατασκηνωτές αναχώρησαν  από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού στο Επισκοπειό  και έφτασαν  στους χώρους της κατασκήνωσης. Το απόγευμα έγινε ο αγιασμός στην τραπεζαρία και η ονοματοδοσία της κατασκήνωσης . Το όνομα της Κατασκήνωσης ήταν «Εκκλησία, πύλη του ουρανού».  Οι ομάδες ήταν οι εξής: Πνευματοφόροι, Χριστοφόροι, Ομόψυχοι, Ενωμένοι, και Αδελφωμένοι.

Κάθε πρωί τα παιδιά μαζεύονταν στο ναό για την πρωινή προσευχή και το αγιογραφικό. Μετά γινόταν η έπαρση της σημαίας  και ύστερα από τις καθαριότητες και την επιθεώρηση, ακολουθούσαν οργανωμένες ομαδικές δραστηριότητες. Οι μισοί από τους κατασκηνωτές ασχολούνταν με τη διδασκαλία χορών, που τους δίδασκε ο  Γιάννης Ιωαννίδης και οι υπόλοιποι με τραγούδια που τα δίδασκε ο π. Θεόδωρος Στυλιανού. Αργότερα τα παιδιά ασχολούνταν με παιγνίδια και πρωταθλήματα, τα οποία συνεχίζονταν και μετά τη μεσημβρινή ξεκούραση. Δύο φορές επισκέφθηκαν το εξοχικό χωριό των Πλατρών, με τους ομαδάρχες και τους υπέυθυνους της κατασκήνωσης.

Το πρόγραμμά μας εμπλουτιζόταν και από παιγνίδια και πρωταθλήματα, τα οποία οργάνωναν ο π. Στέφανος, ο π. Θεοτόκης και οι ομαδάρχες μας.

Την Πέμπτη 28 Ιουλίου οι κατασκηνωτές επισκέφθηκαν το μοναστήρι της Παναγίας Αμοιρούς και κατέληξαν στη Λεμεσό, στην ωραία παραλία του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου. Εκεί τα παιδιά πήραν το μπάνιο τους και δροσίστηκαν. Κατόπιν όλοι μαζί πήγαν σε ένα εστιατόριο και γευμάτισαν. Ήταν μια πολύ χαρούμενη μέρα.

Το βράδυ μετά από το δείπνο, μίλησε στα παιδιά ο υποστράτηγος Παύλος Ιεροδιακόνου για το θέμα «Μετάβαση από το Λύκειο στον στρατό». Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα και στο τέλος υπέβαλαν τις δικές τους ερωτήσεις στον ομιλητή.

Την επόμενη μέρα οι κατασκηνωτές πραγματοποίησαν μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη μέσα στο μονοπάτι της φύσης και κατέληξαν στους καταρράκτες των Καληδονιών. Ήταν μια πολύ ωραία διαδρομή μέσα στη δροσιά και στην ομορφιά της φύσης. Εκεί, ο θεολόγος κ. Λιάκος μίλησε για τη θεία πρόνοια και την παρέμβαση του Θεού στη δημιουργία.

Το απόγευμα συνεχίστηκαν τα παιγνίδια και τα πρωταθλήματα και μετά το δείπνο μίλησε στα παιδιά ο  Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Μουσουρούλης για το θέμα της χριστιανικής ζωής μέσα στην πρώτη Εκκλησία.

Το Σάββατο είχαμε την εξομολόγηση και διάφορες ομαδικές δραστηριότητες.

Την Κυριακή το πρωί όλοι, παιδιά και ομαδάρχες παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία με κατάνυξη και όλοι μαζί κοινώνησαν. Ένιωσαν όλοι αδελφωμένοι και ενωμένοι, αφού όλοι πήραν το ίδιο σώμα και αίμα του Χριστού.

Το βράδυ διοργανώθηκε μια  χαρούμενη γιορτή, με ομιλίες, απαγγελίες, τραγούδια και χορούς. Ο π. Θεόδωρος έκαμε έναν απολογισμό των δραστηριοτήτων που έγιναν στην κατασκήνωση και ο κ. Ταπάκης αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία όλων για την επιτυχία των στόχων της κατασκήνωσής μας. Ευχαρίστησε τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του Μεγάλου Βασιλείου για την ευγενική παραχώρηση των χώρων τους και επαίνεσε την προσφορά των ομαδαρχών και των κληρικών. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην προσφορά του Αρχηγού της  Κατασκήνωσης π. Θεόδωρου Στυλιανού, ο οποίος μετέδωσε τον ζήλο και τον ενθουσιασμό του στα παιδιά μας, με αποτέλεσμα την πλήρη επιτυχία των στόχων της κατασκήνωσης.

Τη γιορτή παρακολούθησε ο Αρχιμανδρίτης της Αρχιεπισκοπής π. Γρηγόριος Μουσουρούλης και αρκετά από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μεγάλου Βασιλείου, τα οποία αποκόμισαν τις πιο καλές εντυπώσεις για το έργο που επιτελείται στην Κατασκήνωση.

Αλέξανδρος Ταπάκης

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A