Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Μετά από πρόσκληση του  Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου μεταφέρθηκε στην Κύπρο στην Ενορία της Παναγίας Οδηγήτριας της Κωμόπολης του Παλαιομετόχου τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου και Προστάτου των Καρκινοπαθών.

Το ιερό λείψανο μεταφέρθηκε σήμερα από την Ελλάδα, από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας και συγκεκριμένα απο τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νέας Νικομήδειας, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και το κόμισε, εκ μέρους του Σεβααμιωτάτου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος Μπελπάσης.

Η επίσημη υποδοχή του ιερού αυτού θησαυρίσματος έγινε μπροστά από τον ιερό ναό Παναγίας Οδηγήτριας από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, τον ιερό Κλήρο, τον Έπαρχο Λευκωσίας κ. Μάριο Παναγίδη, τον Κοινοτάρχη Παλαιομετόχου κ. Ανδρέα Κυπριανού και τον πολυπληθή λαό της Ενορίας, που έσπευσαν να αποτίσουν φόρο τιμής και να ασπασθούν το ιερό λείψανο.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή προς τον παλαιό και πρόσφατα ανακαινισθέντα ιερό ναό της Παναγίας της Χρυσογαλακτούσης, ο οποίος και πανηγυρίζει κατά την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, και όπου το ιερό λείψανο θα παραμείνει για προσκύνηση.

Από το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, το απόγευμα, το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί στον μεγάλο ναό της Παναγίας της Οδηγήτριας, όπου και θα παραμείνει για προσκύνηση μέχρι και την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου. Ο ναός θα είναι ανοικτός καθημερινά από τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 9.00 το βράδυ.

 

 

 

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A