Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Στις 6 Ιανουαρίου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το Θείο Λόγο στον Μετόχι της Ιεράς Μονής Κύκκου Άγιος Προκόπιος στη Λευκωσία.

Πλήθος πιστών συνέρρευσαν για να εκκλησιασθούν αλλά και για να παρακολουθήσουν με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και Αγιασμό των Υδάτων στους ευειδείς κήπους του Μετοχίου Κύκκου.

Στο λόγο του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στα πολλά σημαινόμενα μεγέθη και διαγγελλόμενα μηνύματα της Δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο μεγαλειώδες μυστήριο της επιφάνειας του Τριαδικού Θεού μας στον κόσμο. Για μοναδική και, ίσως, ανεπανάληπτη φορά, με το σχήμα, όπως η Εορτή μάς το παρουσιάζει, να αποκαλύπτεται και να βεβαιώνεται η αλήθεια της πίστης μας στον Τριαδικό Θεό.

Επίσης τόνισε την σημασία του αγιασμού των υδάτων για τον άνθρωπο και την κτίση,  που αποτελεί, κατά τη σημερινή Εορτή, την απαρχή της ανακαινίσεως  του συμπαντικού κόσμου και της απελευθέρωσης, από τη δυναστεία του “άρχοντα του κόσμου τούτου”, δηλαδή του σατανά. “Τα ιορδάνεια νάματα εις ιάματα μεταποιούνται τη του Κυρίου και Τριαδικού Θεού μας παρουσία”.

Τέλος ο Πανιερώτατος παρακάλεσε να κλίνουμε το γόνυ του σώματος και της καρδίας μας και να ευχαριστήσομε τον Θεόν, για όσα άρρητα και ανεξιχνίαστα αγαθά, η αγάπη του μας χαρίζει. Ταυτόχρονα όμως, να τον παρακαλέσομε να δώσει στα απανταχού της οικουμένης εμπερίστατα αλλά και εν εσχάτοις καιροίς μεταναστευόμενα, λόγω των πολέμων και της φτώχειας, πλάσματά του, ειρήνη και προστασία, υγεία και δύναμη, ώστε να αντέχουν τους διωγμούς και τις κακουχίες, στον ρατσισμό και στην αδιαφορία ή και την εκμετάλλευση των σκληροκάρδιων ανθρώπων του κόσμου τούτου.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A