Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαίας, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερο Θεόδωρο Στυλιανού, πραγματοποίησε Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη από τις 21 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου.
Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου ο Πανιερώτατος επισκέφθηκε το Φανάρι και έγινε δεκτός σε ακρόαση από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Στη συνάντηση, που έγινε σε πολύ ευχάριστο κλίμα, ο Πανιερώτατος παρουσίασε το πολυσχιδές έργο της Μητροπόλεως κατά τη διαρρεύσασα πρώτη δεκαετία από της ανασυστάσεώς της και συνεχάρη τον Παναγιώτατο για την προσφορά του ιδίου αλλά και την μαρτυρία που δίνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στους αγώνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ο Πανιερώτατος πρόσφερε προς τον Παναγιώτατο με την ευκαιρία αυτή Αρχιερατικά Εγκόλπια και Σταυρό και Αργυρό δίσκο με τη μορφή του Προστάτου Αγίου της Μητροπόλεως Αγίου Ηρακλειδίου. Επίσης ο Πανιερώτατος παρέδωσε στον Παναγιώτατο το Εορτολόγιο της Μητροπόλεως για το έτος 2018, το οποίο είναι αφιερωμένο στο Σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο και στα 45 χρόνια Αρχιερατείας του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Στη συνέχεια ο Πανιερώτατος, προσκεκλημένος του Πατριάρχου, παρεκάθισε σε γεύμα το μεσημέρι στην Πατριαρχική Τράπεζα.

Ακολούθως ο Πανιερώτατος επισκέφθηκε με το συνοδό του την Ιερά Μονή της Χώρας και το απόγευμα παρευρέθη συμπροσευχόμενος στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στον οποίο χοροστάτησε ο Πατριάρχης. Στο τέλος του Εσπερινού έγινε η χειροθεσία του νέου Αρχιδιακόνου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Πανοσιολογιωτάτου κ. Θεοδώρου Μειμάρη, γνωστού και φίλου του Πανιερωτάτου.

Την επομένη, Κυριακή πρωί, πολύ ενωρίς, ο Πανιερώτατος επισκέφθηκε και προσκύνησε στην ιστορική ιερά Μονή της Παναγίας των Βλαχερνών και στη συνέχεια εκκλησιάστηκε στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην περιοχή Σισλί, όπου ο Πατριάρχης τέλεσε τα θυρανοίξια του ναού και χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία. Η ημέρα αυτή αποτελεί ορόσημο για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τους εναπομείναντες Έλληνες της Πόλης, αφού αξιώθηκαν να ξαναλειτουργήσουν μετά από δεκαετίες τον ιστορικό αυτό ναό, ο οποίος βρίσκεται εντός του μεγαλύτερου Κοιμητηρίου της Κωνσταντινούπολης, όπου ευρίσκονται ενταφιασμένοι εκατοντάδες απλοί αλλά και επιφανείς Κωνσταντινουπολίτες.

Το μεσημέρι της Κυριακής ο Παναγιώτατος παρέθεσε γεύμα σε όλους τους παρευρέθέντες Αρχιερείς με την ευκαιρία της Επετείου της συμπλήρωσης 26 χρόνων από της αναρρήσεώς Του στον Οικουμενικό Θρόνο.

Το απόγευμα της Κυριακής, ως επιστέγασμα της όλης επισκέψεώς του, ο Πανιερώτατος μαζί με τη συνοδεία του πραγματοποίησαν προσκύνημα στο καύχημα της Πόλης και όλων των Ορθοδόξων, στον περικαλλέστατο ναό της του Θεού Σοφίας.

Η Επίσκεψη αυτή άφησε αξέχαστες αναμνήσεις με την υπόσχεση μιας επικείμενης προσκυνηματικής περιηγήσεως στα αγιασμένα χώματα της Βασιλεύουσας με τη συνοδεία προσκυνητών από τη μητροπολιτική μας περιφέρεια.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A